Кадри Нов ТвЧетирима моряци от кораба Рожен се завърнаха у

...
Кадри Нов ТвЧетирима моряци от кораба Рожен се завърнаха у
Коментари Харесай

Четирима моряци от Рожен се прибраха у нас, макар че бомба до кораба върна самолета им в Израел

Кадри Нов Тв

Четирима моряци от кораба Рожен се завърнаха у нас.

Те кацнаха на летище София 30 минути след среднощ.



Благополучното завръщане на родна земя стана факт след серия от перипети за част от екипажа на плавателния съд, който към момента се намира в израелското пристанище Аждот наоколо до бойните дейности.

Технически проблем стана причина самолета с българите на борда да се върне назад в Тел Авив 30 минути след началото на полета.

Сънародниците ни споделиха след кацането си, че на 200 метра от кораба е паднала бомба, което е станало причина той да бъде изместен.

В момента на борда са 17 души, които не престават разтоварването.



Аз бях на кърмата с един от моряците, когато на към 200 метра  избухна гърмеж до кораба, и тогава взехме решение, в действителност в съгласие с Параходство БМФ, корабът да вдигне котва и да се отдалечи на безвредно разстояние към 10 минути, сподели за Нова Тв вторият помощник-капита Стойчо Ангелов.

Още първия миг, когато видях ракетите, не желая към този момент да съм там и желаех да с вървя. Ние не бяхме на безвредно разстояние и аз си споделих пред себе си, че в случай че се отвори опция, няма изобщо да мисля и ще се опитам да сляза, добави той.



Разбира се, бяхме обезпокоени, защото не беше леко. Благодаря още веднъж на екипа, на медиите, на параходството и на посолството, по тази причина че спомагаха да се върнем у дома живи и здрави. Все отново това е най-важно, сподели третият помощник-капитан Живко Минков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР