Кадри: бТВУчителят по математика Петьо Николов от Червен бряг демонстрира

...
Кадри: бТВУчителят по математика Петьо Николов от Червен бряг демонстрира
Коментари Харесай

Знаменит писател прекрати играта на учител в „Стани богат“

Кадри: бТВ

Учителят по математика Петьо Николов от Червен бряг показва познания и игра ужасно в „ Стани богат “. Накрая той си потегли с чек за 5000 лв., който получи от своя съгражданин Ники Кънчев.



Преди да седне на стола на благосъстоянието за Петьо се разбра, че е обиколил три пъти страната с колело, бил е хапан от усойница и е оживял в гората, откакто е атакуван от вълци и чакали.
`); break case width


Участникът не бе усложнен с отговорите на първите пет въпроса, о при този за 1000 лв. също бе безапелационен: „ В коя област на България се намира град Котел “? – Велико Търново, Сливен, Шумен, Ямбол. Петьо незабавно уточни втората алтернатива и продължи напред.



Малко изненадващо обаче предвид на неговата убеденост и разсъдък, които показваше, той се запъна на седмия въпрос и се наложи да използва първия си жокер: „ Кой е актуалният общоприет секретар на Организация на обединените нации “?, с благоприятни условия Бутрос Бутрос-Гали, Кофи Анан, Антониу Гутериш, Курт Валдхайм. Играчът се обади на своя другар Георги Гачев от Кърджали, с който дружно са избягали от вълците преди време, и той не го подведе с португалеца Гутериш.



Петьо заключи сумата от 2000 лв., а за нея бе запитан: „ Кой академик не се появява като воин във кино лентата „ Опенхаймер “? – Алберт Айнщайн, Нилс Бор, Енрико Ферми, Мария Кюри. Тук Николов въобще не се замисил и правилно маркира Кюри.



Въпросът за 3000 лв. бе: „ Стенопис на целувка сред кои социалистически водачи е непокътнат и до през днешния ден на източната част на Берлинската стена “? – Живков и Чаушеску, Брежнев и Хонекер, Тито и Ким Ир Сен, Хрушчов и Мао Дзе Дун.

Николов разсъждава напълно малко и позна, че този сантиментален миг е сътворен от руския водач и този на Германска демократична република.



Последва въпрос за 5000 лв.: „ От коя своя колония британците заемат особено облекло и го трансформират пижама за спане “? – Макао, Алжир, Индия, Египет.

Петьо изключи първата опция, само че се колебаеше сред другите три, и по тази причина изиска „ 50:50 “. След като компютърът остави в телевизионната игра по бТВ първата и третата алтернатива, математикът вярно заложи на Индия.



Въпросът за 10 000 лв. обаче се оказа непостижим за жителя на Червен бряг: „ Кой книжовен критик умира в Германия, малко откакто отпива от чаша шампанско “? – Антон Чехов, Албер Камю, Ерих Мария Ремарк, Марк Твен.



Петьо не знаеше отговора и извика на помощ от публиката Валери, който също е преподавател, само че и той не му бе потребен. Мъжът призна, че се ориентира към Ремарк, само че играчът уточни този отговор към този момент отвън играта, защото преди този момент реши да се откаже.



Впоследствие се оказа, че е постъпил вярно, защото правилният отговор беше Чехов. Големият публицист се разсънва през нощта й моли жена си за доктор, защото счита, че умира. Чехов желае чаша шампанско и откакто я изпива докрай, се обръща наляво и повече не се разсънва.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР