кадри bTVПътешественичка на гости в сутрешния блок на bTV показа

...
кадри bTVПътешественичка на гости в сутрешния блок на bTV показа
Коментари Харесай

Българите оставят следа по цял свят: Галя и Гошо се разписаха на Китайската стена

кадри bTV

Пътешественичка на посетители в утринния блок на bTV сподели удостоверение, че българите оставят диря по целия свят.

Друг е въпроса дали би трябвало да се гордеем или срамим от този факт. Златимир Йочев и Мария Цънцарова бяха поканили колежката си от bTV радио Надежда Василева да приказва за многочислените си странствания по целия свят.



Тя първо се похвали с това, че професионално гонене съумяла да издебне и да се снима с международния дизайнер Джорджо Армани на яхтата му във Венеция.



 

После журналистката описа за пътуванията си в Япония и Китай, като за десерт резервира една история от ходенето по популярната Китайска стена.

Там Надежда Василева видяла нещо „ благо и родно “:

„ Великата Китайската стена, знаете – хиляди километри, съществено оборудване, и какво виждам там? Надпис на български, написа Галя и Гошо “ . Журналистката сподели и фотография.



Цънцарова и Йочев, както и останалата част от екипа им, незабавно се възмутиха от видяното. „ Българска работа! " , възкликна Мария Цънцарова и добави, че сега несъмнено Галя и Гошо си седят някъде вкъщи и са доста горди, че приказват за тях по малкия екран.

„ Не оставяйте такава българска диря, вземете мемоари, само че не дълбайте по исторически монументи! “ , това съобщи назидателно колежката ѝ Надежда Василева.



Разбира се, чегъртането по здания с хилядолетна история е отвратителна нелепост. Но обобщението, че това е типично българска работа, е малко пресилено. Вярно е, че сме се червили поради надписа Локо Структурни фондове на монумента в Хирошима. Помним още и срама от това, че Благой Георгиев се „ разписа “ на стените на Колизеума в Рим. Същият Благо, който таман bTV трансформира в воин посредством „ Сървайвър “.

Факт е обаче, че вандали има измежду всички нации и неуважението към културните монументи въобще не е единствено български патент. Затова и коментарът на Цънцарова се стори преувеличен на доста фенове. Иначе да вървиш километри по Китайската стена и да видиш нещо надраскано с наши букви в действителност си е находка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР