кадри bTVБългария и Балканите ще са най-топлото място в Европа

...
кадри bTVБългария и Балканите ще са най-топлото място в Европа
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Не съм вярвал, че България ще е най-топлото място в Европа

кадри bTV

България и Балканите ще са най-топлото място в Европа пред идните почивни дин. Това сподели в своята подробна прогноза по bTV проф. Георги Рачев. Климатологът предвижда пик на температурите до неделя, когато те ще стигнат 17-18 градуса. Какво ще е времето идната седмица не може да се предвижда занапред, призна експертът.



От понеделник стартира захлаждане, само че времето отново ще е много топло за февруари. Голямата неустановеност на прогнозата е за предстоящите превалявания и най-много тяхното количество, изясни професорът. Те ще се донесени от средиземноморски циклон.

Според Рачев най-вероятно е да вали в Родопите и Пирин. Професорът чака 20-30 см нов сняг високо в планините и дъжд в ниското. Синоптикът предизвести, че този уикенд се чакат доста мощни ветрове на връх Тодорка, под който ще се проведат надпревари от Световната купа по ски. Той изрази вяра, че това няма да попречи на събитието.



Валежите ще продължат от понеделник до четвъртък.

Водещият Златимир Йочев предизвика проф. Рачев с въпрос за регистрираното световно стопляне с градус и половина на планетата ни спрямо интервала преди индустриалната ера. Дали хората са отговорни за това или планетата минава през подобен интервал, попита той.



„ От нас зависи “, съобщи изрично проф. Георги Рачев. Той също така показа, че е песимистичен за намаляването на въглеродните излъчвания, които усилват стоплянето. „ Без Китай и Индия няма да стане. Там има огромен апетит за сила и там горят въглища “, разяснява климатологът.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР