Кадри България он ерЖегите настъпват по-рано от нормалното за този

...
Кадри България он ерЖегите настъпват по-рано от нормалното за този
Коментари Харесай

Жега до 36 градуса в неделя

Кадри България он ер

Жегите настъпват по-рано от естественото за този интервал на годината. След като месец май бе студен и дъждовен в по-голямата си част, то юни носи високи температури, присъщи за средата на лятото.

От на следващия ден стартира сензитивно стопляне на Балканите, което ще продължи в събота и неделя. В почивните дни тук-там температурата ще доближава 33 градуса, в Русе и Сандански в неделя даже 35-36 градуса. Ще има валежи и гръмотевици, само че преваляванията ще бъдат по-слаби. Облаците бързо ще се раздират и ще понижават в събота. Валежите в неделя ще бъдат повече, а по-силни превалявания се чакат в северните част на страната и в Западна Тракия. В неделя се ускоряват изискванията за гръмотевични стихии, само че температурите ще се задържат високи. Това предвижда в студиото на България он ер синоптикът Петър Янков.


`); break case width
18-19 градуса е температурата на морската вода по крайните ни южни плажове. В Гърция преваляванията ще бъдат по-малко. Там водата е към 21 градуса, до момента в който по турското крайбрежие водата е 22-23 градуса, сподели още той.

Синоптикът предвижда, че от 8 до 14-15 юни се чака повече слънце с по-сухо време и по-малко превалявания. Ще бъде относително топло. Около 25-26 юни също се чакат повече слънчеви часове. Юни се обрисува с повече превалявания в първата десетдневка и в края на месеца и с това дъждовете в общи линии завършват. При нашите съседи в Гърция преваляванията са по-малко.

Петър Янков предвижда, че през юли ни чака доста слънце. Валежи ще има основно в Югозападна България. Август се чака да бъде по-сух и топъл с 1-2 градуса по-високи температури. Втората половина на лятото ще бъде доста подобаваща за отмора на нашето Черноморие.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР