Къдравият ретривър е изключително интересно куче. Това се отнася до

...
Къдравият ретривър е изключително интересно куче. Това се отнася до
Коментари Харесай

Характер и поведение на къдрав ретривър

Къдравият ретривър е извънредно забавно куче. Това се отнася до всичко към него - външен тип, усещане, което оставя у близките и темперамент и държание.

Когато се загатва породата, става въпрос за къдраво куче с аристократично лъчение, което е остаряла британска порода, с предшественици всред пуделите, лабрадорите, сетерите и водните шпаньоли. Този микс свързва качествата на доста породи и прави кучето забавно и скъпо. Затова по-често са го отглеждали като домакински питомец, в сравнение с като ловна порода.

От качествата, наследени от предците, се е получил здравомислещ и спокоен характер. Ако го съпоставим с лабрадора примерно, това животно деликатно обмисля дейностите си, всяка своя стъпка. На ретривъра е нужно деликатно да се изясни за какво би трябвало да извърши някаква повеля и до момента в който то не разбере какво и за какво се желае от него, няма да успее в осъществяването.

Изглежда мъчно да се работи с такова куче, само че в действителност специалистите обичат тази порода с помощта на качества като отдаденост, баланс и нерешителност. Те могат да взимат независими решения и по тази причина наподобяват прекомерно самостоятелни.

Към стопаните ретривърите изпитват неограничена лоялност и религия и тези качества предизвикат студенината на кучето във връзка с външни лица. При погрешно образование кучето даже може да прояви слаба експанзия, само че то не съставлява опасност за никого.

 Къдрав ретривър Снимка: Dogtime

Дискретни, отдадени и дръзки, ретривърите могат и би трябвало да поддържат връзка с хората. Те няма да се преструват на бавачки с дребните деца, само че могат да бъдат допустимо най-хубавите спътници на подрастващите. По темперамент къдравите ретривъри могат да бъдат спокойни, когато къдравият им ретривър е покрай дребното дете, тъй като некоординираните и недомислени придвижвания на малчугана няма да провокират ответна реакция у кучето, заплашваща детето. Домашният питомец просто ще се отдръпна на умерено за себе си място.

Къдравият ретривър се схваща освен с хората, само че и с всевъзможни други животни. В обществото на други кучета се държи без значение, без да се постанова като водач. Няма да заеме и позиция на зависещ. Несъмнено къдравият ретривър е животно, което си знае цената, както и мястото. Изводът, че това е доста мъдро четириного, се постанова от единствено себе си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР