Къде ще играе Лионел Меси от новия сезон? Този въпрос

...
Къде ще играе Лионел Меси от новия сезон? Този въпрос
Коментари Харесай

"Барселона", Висшата лига или Саудитска Арабия: какво е бъдещето на Меси

Къде ще играе Лионел Меси от новия сезон? Този въпрос се задава все по-активно в последните дни, откакто тъкмо след месец седемкратният притежател на " Златната топка " ще бъде свободен сътрудник.

Неговият контракт с ПСЖ изтича и няма да бъде възобновен. Отношенията сред двете страни се утежниха, а за малко на парижани поради.

Именно кралството в Близкия изток е една от вариантите пред аржентинеца. Според френското издание Foot Mercato бащата на футболиста и негов сътрудник Хорхе Меси е договорил рекордни условия в Саудитска Арабия. Изданието твърди, че Меси може да получи 1.2 милиарда $, в случай че се съгласи да играе за няколко години в Азия.

От известно време интерес към Меси има и от Съединени американски щати. Местният " Интер " (Маями) беше измежду първите тимове, които обявиха, че преглеждат опцията да го вземат. В последните седмици обаче за тима от Мейджър лийг сокър (МЛС) не се приказва толкоз доста.

Журналистът Фабрицио Романо съобщи, че до дни Меси ще разгласи своето бъдеще, а вариантите са няколко.

Сред тях е и завръщане в " Барселона ". Меси има 672 гола в 778 мача за каталунците, а треньорът Шави Ернандес, който е негов някогашен съотборник, съобщи, че държи да има Меси в състава.

" Нямам подозрение, че завръщане на Лео ще разреши да реализираме нашите цели. Казах това на президента. Меси е футболист, който постоянно се цели в първото място, продължава да бъде победител и е водач ", разяснява Шави Ернандес.

" Меси носи доста гений на тима и може да направи разликата. "

Интерес от Англия

В последните дни обаче алтернатива за Меси се оформя и от Англия. Според аржентинското издание Ole! няколко клуба от Висшата лига имат огромен интерес към футболиста.

Отборът от Англия не се посочват, само че стартира да се прокрадва името на " Челси " като претендент за подписа на играча. Сините от Лондон пробват да се върнат на челните места във Висшата лига, а преди ден стана ясно, че ще бъде новият управител на тима.

" Меси ще вземе решение за бъдещето си до няколко дни. Въпреки че скоро ще навърши 36 години, той продължава да играе на доста високо равнище и да притегля интерес на водещи тимове в света ", написаха от Ole.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР