Къде изчезна милиардерът и основателт на платформата за онлайн търговия

...
Къде изчезна милиардерът и основателт на платформата за онлайн търговия
Коментари Харесай

Китайският милиардер Джак Ма не се е появявал 2 месеца, след като критикува правителството

Къде изчезна милиардерът и основателт на платформата за онлайн търговия Alibaba Джак Ма - това питат международните организации. Той не се е появявал обществено от близо два месеца, откакто подлага на критика държавното управление.
и на финалния епизод на неговото шоу за намиране на бизнес гении в Африка. В журито вместо него беше Люси Пън от управлението на Alibaba.
 Най-богатите в Китай са спечелили 1,5 трилиона $ през 2020 година Най-богатите в Китай са спечелили 1,5 трилиона $ през 2020 година
Най-богатите хора в Китай са спечелили рекордните 1,5 трилиона $ през 2020 година, което е повече от последните пет години, взети заед...
В същото време фотографията, профилът му в уеб страницата и присъединяване му в рекламата на шоуто изчезнаха. Пред FT представител на компанията декларира, че Ма се е отдръпнал, тъй като не съумява да съчетае наличието в програмата с натоварения си график.
Изчезването е още по-странно заради обстоятелството, че на 24 октомври 56-годишният предприемач подлага на критика финансовата регулаторна система на Китай, като я съпостави с ръководството на заложна къща. Джак Ма назова нейните ръководители " старешки клуб ".
Сбед това, през ноември, часове преди излизането на борсата на неговата ANT Group то бе спряно от управляващите. Според изявления в медиите това е станало по персонално разпореждане на президента Си Цзинпин. 
Според Bloomberg и е отишъл на трето място в класацията на китайските милиардери с към 63 милиарда $.
 Най-богатият човек в Китай с здравно подаяние за Африка Най-богатият човек в Китай с здравно подаяние за Африка
Голямо китайско подаяние поради ковид за Африка. По-рано този месец Фондацията на Джак Ма и Фондация " Алибаба " - и двете са собст...
В Twitter Джак Ма не е разгласил нищо от 10 октомври насам. Според локални медии му било подредено да не напуща Китай, до момента в който тече инспекцията на неговата компания. Twitter е блокиран в Китай и заради това тази версия звучи правдоподобно.
 

China’s highest-profile entrepreneur Jack Ma has not appeared in a public setting since a late October forum in Shanghai where he blasted China’s regulatory system in a speech that put him on a collision course with officials
— Reuters (@Reuters)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР