кадър Нова твЗа жертвите в Айтос отговорност носят министрите на

...
кадър Нова твЗа жертвите в Айтос отговорност носят министрите на
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: За жертвите в Айтос отговорност носят министрите на транспорта и МРРБ

кадър Нова тв

За жертвите в Айтос отговорност носят министрите на превоза и Министерство на регионалното развитие, смята председателят на Българската асоциация на потърпевши при произшествия Владимир Тодоров.

Претоварването на зърновозите е една от аргументите за злополуката, при която починаха  Нури Хюсеин и двете му деца. Това е остарял проблем, за който носят отговорност транспортното и районното министерство, разяснява той в ефира на Нова тв.

Според него сега няма ефикасна система за надзор на подобен тип претоварване.

„ Публична загадка е, че над 90% от камионите са претрупани. Вместо с 40 тона, те карат с 50-60. Това става една неуправляема бомба “, добави той, представен от флагман.бг.

Има мобилни екипи, които вършат инспекции, само че те не получават въпросната информация, която се засича от профилираните кантари, разяснява специалистът. 

„ Беше дадено да се изградят 100 кантара или така наречен рампи, които да наблюдават за тежестта на камионите. Проблемът е, че информацията, която те събират, не постъпва при контролните органи, които могат да осъществят инспекция на пътя. ТОЛ ръководството събира една информация, която е неизползваема “, добави той.

В транспортно министерство има мобилни екипи, които могат да създадат тези инспекции, само че те не получават въпросната информация, която се засича от кантарите, съобщи Тодоров.  
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести Форум--> -->
||||Всички права непокътнати © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от. Потребителско име*:kilis esco
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР