кадър Нова твВъзрастна жена почина само два часа след като

...
кадър Нова твВъзрастна жена почина само два часа след като
Коментари Харесай

Изписаха жена с инсулт от болницата в Тутракан, два часа по-късно тя почина

кадър Нова тв

Възрастна жена умря единствено два часа откакто е изписана от болничното заведение в Тутракан, където е била настанена за лекуване с инсулт. За това оповестява с писмо до Нова тв синът на дамата. 

Ето какво споделя той:
„ След като положението на майка ми сякаш се е било подобрило и била нормализирана, те я изписват, тъй като парите по здравната каса към този момент са усвоени. На въпроса биха ли ми обезпечили превоз (линейка) отговорът им беше, че те не са транспортна компания и би трябвало да се спасяваме.

Казаха ми, че мога да се обадя на катафалката или да си намеря бус и да я натоварим като че ли товарим куфари или чували с картофи. На въпроса ми по какъв начин по този начин, та това е жив човек, това е майка ми, те ми споделиха „ да се избавям ”, написа Михаил Савелев. 

Майката му, която живее в старешки дом, лежи в болничното заведение в Тутракан пет дни.  „ След това докторът ни убеждава, че тя ще бъде изписана и няма да има странични резултати и ще бъде добре. Изписаха я в 12:00 и в 14:00 часа същия ден ми се обадиха от старческия дом, че е умряла ”, обясни Савелев. 

В епикризата на дамата е обяснено, че е изписана с усъвършенстване, без риск за здравето от прекратяването на болничното лекуване. Хората настояват, че са имали проблеми и при превозването на дамата от болничното заведение до старческия дом. 

„ Първо ни споделиха, че е обезпечен превозът. Звънях на старческия дом, откъдето ми споделиха, че подобен няма. Помолихме за подпомагане болничното заведение ”, сподели Савелев.

„ Излязоха с доста жестоко отношение. Наложи се няколко пъти да ги апелирам да не ми викат. Жена ми сподели - разновидностите ви са три - да намерите бус, да се обадим на катафалка беше втората алтернатива, която отказахме. Тя е жив човек, а аз не желая живи хора да се возят в катафалка ”, изясни брачната половинка на Михаил.

„ Това не е катафалка, а един бус на общината, който прави такива обредни действия в помощ на хора за превоз ”, каза Донка Григорова от ЦСМП - Тутракан.

„ Инсултът е съществено съдово заболяване. Инцидентите са непредвидими. Жената е получавала няколко пъти преди този момент. Тя е изписана в действителност с усъвършенстване. Има индикации за дехоспитализация ”, разяснява шефът на МБАЛ-Тутракан доктор Любомир Бойчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР