Кадър: Нова ТвАдвокат Марин Марковски също взе отношение за фаталния

...
Кадър: Нова ТвАдвокат Марин Марковски също взе отношение за фаталния
Коментари Харесай

Адв. Марковски за починалите на стълбите мъже: Има много ясни начини да се открие виновният и да получи наказателна отговорност

Кадър: Нова Тв

Адвокат Марин Марковски също взе отношение за съдбовния случай в болница в Пловдив, при който двама мъже с кислородни бутилки починаха на стълбите. Той  разкри, че законът разрешава да се открие елементарно виновният.

В Закона за здравето има обособена глава за незабавната здравна помощ. Законът ясно споделя какъв е пътят от индивида, който каже " помощ " досега, в който, Бог да го елементарни, си отива. Има си доста ясни способи да се открие виновният и да се получи наказателна отговорност.Лекарите са и герои, само че когато сред тях има и безотговорни, те би трябвало да се знаят. Те би трябвало да носят наказателна отговорност, когато са отговорни. Това коментира адвокат Марин Марковски пред Нова Телевизия. Думите му са по фрапантния случай, при който двама души починаха след като лежаха с часове в коридора на пловдивска болница.

Мартин Марковски вижда проблем с налагането на ограниченията във връзка с COVID-19. Toй уточни, че " зелените коридори " са противоконституционни, написа Novini.bg.

" За да бъдат разбрани и спазени, разпоредбите би трябвало да бъдат къси и ясни. В Закона за административното произвеждане има записан един основополагащ текст. Той гласи, че всеки един закон и административен акт би трябвало да е уместен. Когато той не е подобен – той предстои на анулация. Въпрос на здрав разсъдък е да не може да се отиде в аптеката когато и да е ", сподели юристът.

" Нормата която споделя, че страната се занимава и дава отговор за живота и здравето на хората има директно деяние. Когато тя е нарушена, както с тази административна заповед, имаме нарушени закони. Ако има съображение съдът може да я анулира. Той има това право “, сподели още Марковски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР