кадър: Канал 3Поставил съм всички въпроси пред президента Ердоган –

...
кадър: Канал 3Поставил съм всички въпроси пред президента Ердоган –
Коментари Харесай

Бойко Борисов: И турските претенции към България не са малко

кадър: Канал 3

Поставил съм всички въпроси пред президента Ердоган – намесата на изборите и парцелите на тракийските българи, изтъкна отново министър-председателят Бойко Борисов на конференцията във Варна след срещата Европейски Съюз - Турция. 

 

" Турските искания не са по-малко - за парцелите на мюфтийствата, за компенсациите, за възродителния развой, за пенсиите, ръководството на водите, културните монументи “, напомни Борисов.

" За да не бъркаме тази лидерска среща с вътрешните въпроси, мисля, че с външните министри със съответните комисии биха могли да решат тези въпроси “, добави той.

Борисов акцентира, че България и Турция имат триумфи и в енергетиката. " Още юли месец интерконекторът с Турция ще бъде подготвен “, сподели той.

Според премиера най-важната цел е реализирана от тази среща.

" Най-важната си цел, която поставихме да си подсигуряваме външната си граница, като граница на Шенген, е изпълнена “, акцентира той и дефинира срещата като градивна.

" Най-големият триумф е, че след изявленията от медиите на цяла Европа за искания и обидни реплики, към този момент се връщаме на масата на договарянията.

Убеден съм, че този канал на разговор би трябвало да продължи да работи. Може би до края на председателството ни ще проведем още една среща ", изрази убеденост Борисов, предава Канал 3.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР