Кадър и видео бТВПетел продължава да следи какво се случва

...
Кадър и видео бТВПетел продължава да следи какво се случва
Коментари Харесай

Моряците от Вера Су отказаха да слязат от кораба

Кадър и видео бТВ

" Петел " продължава да следи какво се случва със заседналия транспортен съд край Камен бряг.

Кризата с турския транспортен съд, затънал в скалите край Камен бряг - продължава към този момент 15- и ден. След 13 ч. беше изработен втори опит част от екипажа да бъде свален на брега и да бъде разпитан пред арбитър. Катер на Гранична полиция дойде в региона на заседналия транспортен съд, само че екипажът отхвърли да се качи.

По информация на bTV, моряците в последния миг са отказали да слязат от „ Вера Су “, тъй като ги е боязън да не бъдат арестувани и депортирани в Турция. Посочили са още, че имат забавени заплати. Плавателният съд се укрепва с спомагателни котви поради предстоящото неприятно време.

Междувременно следствието беше взето под специфичен контрол на Апелативната прокуратура във Варна. На този декор транспортният министър Христо Алексиев се срещна с турски дипломати. Заместник-ръководителят на задачата Ерман Топчу увери, че корабособственикът към този момент е обезпечил профилирана компания за спасяването на кораба и чака документално удостоверение от българската страна.

В отговор транспортният министър Христо Алексиев съобщи, че българската страна ще даде удостоверение за ангажирането на подобен вид компания, само че чака да ѝ бъде показан явен проект с съответни стъпки за справяне със обстановката. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР