Кадър Фейсбук, Румен РадевСъвместното пътуване на делегации от България и

...
Кадър Фейсбук, Румен РадевСъвместното пътуване на делегации от България и
Коментари Харесай

Радев към Пендаровски: Подновяваме диалога между двете страни на най-високо ниво

Кадър Facebook, Румен Радев

" Съвместното пътешестване на делегации от България и Република Северна Македония до Рим и отдаването на респект пред светите братя Кирил и Методий е прелестен мотив да подновим разговора сред двете страни на най-високо равнище ", съобщи пред публицисти в Скопие президентът Румен Радев след диалог с сътрудника си от Република Северна Македония Стево Пендаровски, оповестиха от пресслужбата на президента.

Двамата организираха къса среща, преди водената от Пендаровски делегация да се причисли към българската делегация отпред с президента Радев, която ще бъде на аудиенция във Ватикана и Италианската република. За пръв път двете делегации пътуваха дружно за Рим, където да отдадат респект пред делото на св. св. Кирил и Методий.

Президентът Румен Радев съобщи, че взаимното пътешестване е мотив България и Република Северна Македония да заявят обща воля за развиване на нашите връзки на основата на съдействие, другарство и добросъседство. 
Българският президент благодари за гостоприемството в Скопие, въпреки и визитата му там да е за малко.

" Трябва да обновим доверието и като другари да беседваме по най-тежките въпроси, които ни пречат, и се надявам скоро те да ни сближат ", акцентира президентът Стево Пендарвоски.

Президентът на Република Северна Македония уточни, че на оперативно равнище диалозите сред двете страни се водят от двете държавни управления и отсега нататък ще е по този начин. 
" Ние сме тук, с цел да можем да успокоим атмосферата и да приказваме за този проблем, който стои сред нас последната година на един по-различен език “, добави Пендаровски.
 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР