Кадър БулфотоИнтересен коментар по темата с въртеливото отношение на Борисов

...
Кадър БулфотоИнтересен коментар по темата с въртеливото отношение на Борисов
Коментари Харесай

Дойче Веле: Как Борисов се обяви за борец срещу руското влияние, което години наред толерираше

Кадър Булфото

Интересен коментар по тематиката с въртеливото отношение на Борисов по отношение на Русия прави Георги Ангелов в " ": 

От един месец някогашният министър председател Бойко Борисов се пробва да построи версията, че зад всички разкрития за корупционните практики на кабинета му стои дългата ръка на Русия, а повода е битката му с шпионската ѝ мрежа. Тази версия обаче е меко казано надалеч от действителността, в която ГЕРБ не съумя да направи съдружен кабинет и още веднъж разгласи, че " всички са против нас - или сме доста неприятни, или сме най-хубавите ".

" През последните 4 години българското държавно управление постави невиждани старания за разкриването на съветската шпионска мрежа у нас. Вследствие на това бяха изгонени от страната доста шпиони под прикритие като дипломати. Получихме мощна поддръжка за това и от НАТО. Очаквано това ядоса политическите ни съперници ". Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на онлайн среща на върха на ЕНП в четвъртък, представен от партийния пресцентър. Преди месец той сподели и пред младежките си структури, че кадровите промени по върховете на службите са предизвикани от разкритията по шпионския скандал.

....

Обръщането на курса на Борисов стана в средата на 2019 година Председателят на Националното придвижване " Русофили "  Николай Малинов бе задържан по съмнение в шпионаж, прокуратурата призна, че Гебрев май е токсичен като Скрипал, и то от същите руснаци, на " православния олигарх " Константин Малофеев и някогашния началник на ГРУ и РИСИ Леонид Решетников им бе неразрешено да влизат в страната.

Обратът при дейностите на Борисов се изяснява само с напън от сътрудниците и невъзможността да се вършат, че не виждат какво прави съветското разузнаване у нас. Прокуратурата се засилва след визитата на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, неговия заместител Иван Гешев, както и ръководителите на ДАНС, на военното и на външното разузнаване в Съединени американски щати. Веднага след изгонването на първия съветски " посланик " Борисов си сбъдна фантазията за среща с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом.

Нека обаче не забравяме, че:

България към момента разчита съвсем напълно на съветски енергийни първични материали, макар хвалбите за диверсификация.

За сякаш отхвърления план АЕЦ " Белене " българските данъкоплатци заплатиха 1,3 милиарда лева и опитите за дотъкмяване му с съветско присъединяване не престават.

" Южен поток " умря, с цел да възкръсне като " Балкански поток ". Тръбата към този момент е подготвена, а по нея тече природен газ, който съветската компания " Газпром " продава на Сърбия. Само досега тя е коствала на българските данъкоплатци близо 2,1 милиарда лв. без Данък добавена стойност и ще доближи 3 милиарда лв. без Данък добавена стойност.

Целият коментар в 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР