Кадър БТВНие възрастните сме длъжници на децата на България. Трябва

...
Кадър БТВНие възрастните сме длъжници на децата на България. Трябва
Коментари Харесай

Султанка Петрова: Ние възрастните сме длъжници на децата на България

Кадър БТВ

Ние възрастните сме длъжници на децата на България. Трябва да имаме повече отговорност към бъдещето си. Ако ние възрастните бяхме по-отговорни доста деца нямаше да остават вечно на 10 година или да напущат страната. Това сподели зам.-социалният министър Султанка Петрова в ефира на bTV. По думите й всеки кмет би трябвало да носи отговорност за всички уязвими хора, живеещи на територията на общината му. „ Всичко това ще даде една база, с цел да развиваме демографските политики в страната.

Не може общинските препоръки да неглижират самостоятелния метод към хората “, счита Петрова. „ Анализът на Българска академия на науките демонстрира отрицателните трендове, които следим през последните 20-30 година Населението в България застарява доста бързо в международен мащаб. Друг проблем е ниската раждаемост. Това обаче е част от европейските демографски трендове. Няма страна в Европейски Съюз, в която раждаемостта да е 2%, с изключение на Германия, където има доста бежанци. България се разграничава от всички европейски страни и в това, че ние губим доста младежи. А губим доста от това “, акцентира зам.-социалният министър. „ В Министерство на труда и обществената политика има няколко доста значими целта в тази тенденция. За нас е значимо не да има единствено районна демографска политика, а да отидем при хората. Работа има, а в Северозападна България има към този момент доста положителни резултати. Важното е хората да бъдат подкрепени.

По този метод човек се усъвършенства и работи. Има доста хора, които са демотивирани и нямат никаква самодейност. За това имаме посредници, които работят с тях. Имаме огромен недостиг на работна ръка “, сподели Султанка Петрова. „ Трябва да се подкрепят хората, които в действителност имат потребност. В същото време имаме огромна липса на надзор. Трябва да се прави проверка, с цел да могат средствата, които се дават от страната да доближат до хората “, сподели още тя.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР