кадър бТВ46-годишен мъж от Пазарджик почина след като търси медицинска помощ

...
кадър бТВ46-годишен мъж от Пазарджик почина след като търси медицинска помощ
Коментари Харесай

Мъж на 46 години почина след като търси помощ на пет места

кадър бТВ

46-годишен мъж от Пазарджик умря откакто търси медицинска помощ от пет места. Оказа се, че е изгубил борбата с Ковид 19.  Според околните на пациента е отказвано да бъде настанен в болница макар сериозното му положение. На 16 декември Георги Йорданов търси консултация с персоналния си доктор в село Алеко Константиново, заяви бТВ.

Мъжът има грипоподобни признаци. " И се оказа, че има изострен бронхит на белия дроб. След което единствено изписа медикаменти - антибиотик, аспирин и витамини. И сподели – в случай че се влошиш, отиваш на белодробен, без да идваш при мен ", изясни брачната половинка на умрелия Цветелина Йорданова.

" Готова бронхопневмония, типична ковидна. Даже на фотографията сътрудниците по този начин го бяха описали “, сподели доктор Валери Ганев, персонален доктор на умрелия от с. Алеко Константиново. 

Два дни по-късно положението му внезапно се утежнява и околните му го закарват в локалната белодробна болница. " При доктор Аврамов чакахме четири часа може би. Показахме фотография и той сподели, че от двете страни е с пневмония, само че не бил за болница “, добави Цветелина Йорданова. На идващия ден пациентът още веднъж търси помощ в белодробната болница. 

" Почти не се хранеше, температурата не спадаше. Накара ме да направя отново същата процедура – да купя банка витамин C, платихме 20 лв. персонално на него. Сложи му банката и сподели да отидем отново да повторим процедурата ", добави брачната половинка на пациента. " Нещата не са по този начин, както се показват. Два пъти му мерих сатурацията. И първия, и втория път - 94 сатурация ", безапелационен е доктор Румен Аврамов, шеф на СБАЛПФЗ-Пазарджик. 

През нощта мъжът се утежнява и фамилията звъни на Спешна помощ. Екипът го преглежда и предлага продължение с медикаментите. На идващия ден пациентът е откаран с кола за спешна помощ още веднъж в белодробната болница. Там преценяват, че положението му към този момент е сериозно и го пренасочват към друга болница с реанимационно поделение.

" През цялото време, до момента в който е бил в болница, той не е бил с кислородна маска. Никой не му е поставил О2 да диша, до момента в който е чакал за място ", описа брачната половинка на умрелия. " Не е оставен и една минута, без да бъде следен, съветван и при утежняване – приет в болница ", твърди доктор Румен Аврамов. Така за четири дни пациентът търси помощ на пет места - при персоналния доктор, в белодробната болница, от незабавен екип, още веднъж белодробната и най-после в болница „ Хигия “. В реанимацията там пробват да го стабилизират, само че мъжът към този момент е с " цитокинова стихия ". 

46-годишният Георги губи борбата с вируса и оставя без татко 10-годишни близнаци.

" Приет е към 14 ч. и към среднощ е настъпила гибелта ", съобщи доктор Тони Палийски, шеф на реанимационните екипи в болница " Хигия ". 

Аз оттук насетне по какъв начин да карам, като имам заем, и две дребни деца, и съм на минимална заплата “, пита брачната половинка на умрелия. 

От белодробната болница обявиха, че са положени всички нужни грижи и отхвърлят обвиняванията на околните.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР