Кадър: БНТПленумът не беше инфарктен, беше по-скоро дълъг и интензивен.

...
Кадър: БНТПленумът не беше инфарктен, беше по-скоро дълъг и интензивен.
Коментари Харесай

Деница Златева: Между президентството и БСП няма червен телефон

Кадър: Българска национална телевизия

Пленумът не беше инфарктен, беше по-скоро дълъг и натоварен. Смятаме, че в последна сметка изведохме една мощна листа и излизаме с хъс и предпочитание да победим на изборите. Не мога да кажа, че е имало ядосани или афектирани, тъй като волята на Националния съвет е тази, която пренареди листата, само че идеята е, както споделих, да спечелим изборите. Това съобщи в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия заместник-председателят на Националния съвет на БСП Деница Златева.

,,Право на ръководителя на партията е да предложи листата, а право на Националния съвет е да я пренареди. Националният съвет е този орган, който подрежда листата. Смятам, че сме в кондиция да спечелим изборите``, повтори Златева и изясни, че Корнелия Нинова не е била неодобрена.

,,Корнелия Нинова би била неодобрена, в случай че листата беше отхвърлена. При скришен избор постоянно има пренареждане. Имаме доста мощна листа и не съм съгласна с ръководителя на ГЕРБ, че листата ни е подредена " шпионин-държавна сигурност ". В листата ни има над 12 претенденти, които не са били в структурите на Държавна сигурност. Освен това в никакъв случай не сме се тормозили да предлагаме качествени хора, единствено тъй като са били чиновници на Държавна сигурност. В тези време има хора, които съзнателно са изпълнявали своите задължения``, разяснява Златева и отхвърли да е афектирана от 7-ото си място в листата.

,,Била съм на 8-о, била съм и на 11-о място. По-важното е какво си подготвен да дадеш на акцията, не толкоз позицията, която заемаш в листата``, уточни тя.

,,Смятам, че номинацията на Иво Христов беше позитивна изненада, защото той е човек с блестящо изразени леви позиции``, съобщи още зам.-председателят на Националния съвет.

,,Президентът е самостоятелна институция. Това че имаме съвпадане по доста позиции не значи нищо. Не очаквайте, че има червен телефон сред двете централи. Ние имаме просто общи разбирания по какъв метод би трябвало да се употребява властта``, разясни Деница Златева.

,,При неуспех на изборите отговорността ще се търси първо от претендентите, след това от Националния съвет, по-късно от регионалните и общински структури на партията... както постоянно е било. Отговорността е на всеки един претендент и всеки един партиен член``, изясни тя.

,,С ПЕС поддържаме извънредно положителни връзки. Дори преди две седмици имахме взаимно образование сред двете партии. Така че сред нас и ПЕС няма разлом, няма напрежение. По главните правила и полезности нямаме разлики. Единствено бях неприятно изненада от коментара на г-н Сергей Станишев, че тази листа надали не е антиевропейска. Но все пак ние сме пълновръстен член на ПЕС и нямаме желание да напущаме. Искрено се надявам да спрем да подчертаваме единствено върху разликите сред Българска социалистическа партия и ПЕС``, добави Златева.

,,Участието в листата не е единствено с цел да станеш член на Европейския парламент. В последна сметка има живот и отвън него``, приключи тя.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР