Кадър: БНТНай-вероятно и други места у нас ще бъдат засегнати

...
Кадър: БНТНай-вероятно и други места у нас ще бъдат засегнати
Коментари Харесай

Росен Карадимов очаква водната криза да засегне и други места у нас

Кадър: Българска национална телевизия

Най-вероятно и други места у нас ще бъдат наранени от водна рецесия, тъй като това не е единствено водната рецесия на Перник. И в случай че в този случай можем да търсим аргументите в остарелите водопреносни мрежи, то в тази ситуация с боклука просто липсва рационално пояснение. Това съобщи в предаването ``Още от деня`` по Българска национална телевизия политическият анализатор Росен Карадимов.

,,С този ход на вота на съмнение за първи път Българска социалистическа партия стъпва на терена на действителната екологична тематика и тук ми се коства, че пробивът, който може да направи, е извънредно огромен, тъй като настоящето потомство е отдадено единствено на екологията, а тя е лява идеология``, добави той.

,,Въпросът с водната рецесия е мегаполитически, който изисква експертни дейности и политическо говорене, защото единствено с второто този проблем няма по какъв начин да бъде решен, би трябвало и експертно мнение. Но не мога да приема тезата за политически пиар от страна на Нинова и Българска социалистическа партия. Проблемът е от последните 10 години, през които са изхарчени десетки милиони средства без забележим резултат. Цената на водата беше покачвана неведнъж през последните години, стартира от 1 лев и сега в София е 3 лв. и никой не може да каже къде са отишли парите ни. Цената е била увеличавана, само че вложения в инфраструктурата не са направени``, разяснява Карадимов.

Анализаторът засегна и тематиката с боклука, който България приема от непознати страни.

,,Защо България гори боклука на Нигерия? Хората ли печелят, страната ни ли печели, идват ли доходи от това? Извинете, само че 800 000 тона отпадък от Третия свят са влезнали в България``, уточни той.

По думите му ГЕРБ стартира да губи капацитета си в стратегическата политика, само че изрази прогноза, че държавното управление ще оцелее при вота на съмнение на Българска социалистическа партия.

,,Важно е да си дадем сметка за мащаба на казуса с боклука. Необходимо е на другите нива контролните органи да си взаимодействат ефективно``, счита по тематиката социологът Антоний Гълъбов.

,,Дълбоко нямам доверие, че ролята на опозицията е да смъкна ръководството непременно, ролята на опозицията е да предложи различен вид на ръководство. Българска социалистическа партия не съумя да построи този облик на управническа опция. Българска социалистическа партия постоянно се пробва да реагира оптимално остро на всяка ситуация``, сподели още Гълъбов и позволи, че с рецесиите около водния режим в Перник и боклука от Италия ``се тестват страховете на хората``.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР