Кадър БНТ и БулфотоПовече от 15 души е забранено да

...
Кадър БНТ и БулфотоПовече от 15 души е забранено да
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Глобяваме организаторите в Габрово. Забраняваме на тържества на едно място повече от 15 души

Кадър Българска национална телевизия и Булфото

Повече от 15 души е неразрешено да се събират на фамилни тържества за Нова година.

„ Ясно е записано в заповедта – не повече от 15 души могат да се събират на фамилни тържества. Аз следя каква е наклонността, всички следим какво се случва. Опитите да бъде заобиколна заповедта на Министъра на опазването на здравето няма да престанат “, това уточни в навечерието на Новата година здравният министър проф. Костадин Ангелов, представен от Трафик нюз.

Той разяснява и мероприятието в Габрово през вчерашния ден и бе безапелационен, че ще има осъдени.

„ Това, което видяхме в Габрово – концерт – извънредно доста ни озадачи. РЗИ изпрати няколко екипа, които следиха за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Със сигурност ще има наказания за уредниците, аз персонално не мога да намеря логиката в осъществяване на това събитие “, уточни Ангелов.

Министърът насочи човешки зов към всички, които през днешния ден желаят да се веселят да се замислят за лекарите, които се борят за живота на техни съграждани и за идеята, поради която хиляди търпят ограничения и неудобства.

„ Разбирам желанието на всички да посрещнат новата година, желанието им да се събират. И Коледа, и Нова година са празници, в които ние съпреживяваме нещо ново, ново начало. Такова е и раждането на Христос, и Новата година. Едва ли има заповед или възбрана, която може да попречи на човек на съпреживее тази наслада, да се събере, да се напие или да прави това, което е решил. Имаше дискусия обвързвана с заведенията за хранене в хотелите и едно обвиняване, отправено към мен във връзка с морала и във връзка с това, че би трябвало да създадем освен това за погашение на обезщетения. В главата ми сред думите морал и пари не мога да сложа знак на тъждество и нямам какво да кажа по този въпрос. Ние ще водим борбата за живота на всеки един български жител. Каквото и да ни коства това, каквито сили и средства да са ни нужни. Жертвите на COVID-19 доближават 8000 души от началото на пандемията. Ние като лекари съвсем не си спомняме хората, на които сме помогнали, само че цялостен живот живеем с хората, които сме  изгубили. Това са значимите неща за нас и няма да се колебаем да отстояваме тези лекарски правила, каквото и да ни коства това “, съобщи Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР