Кадър БНТ, архивБроят на жертвите от наводненията в Германия продължава

...
Кадър БНТ, архивБроят на жертвите от наводненията в Германия продължава
Коментари Харесай

133 са вече загиналите, а стотици са изчезнали в Германия

Кадър Българска национална телевизия, списък

Броят на жертвите от наводненията в Германия продължава да пораства. Надпревара с времето в Германия - избавителни екипи се пробват да открият оживели от опустошените региони в западната част на страната. 133 души са починали, а стотици се водят за изчезнали.

Аким Хюек е в потрес, до момента в който оглежда мястото, където единствено допреди дни е бил домът му в град Шулд. „ Успях да изляза. За благополучие, имах две риболовни лодки и споделих на партньорката ми: „ Бързо, вън, вън! ”. Водата се покачваше доста бързо. Рибарската ми къща, тоалетната - всичко си отпътува ”, сподели той, представен от Нова тв.

Нивата на водата в доста градове на Западна Германия остават извънредно високи. Сгради не престават да се срутват вследствие на най-тежкото естествено злополучие в страната от повече от половин век.

„ Бяхме си вкъщи и взехме някакви защитни ограничения, само че когато реката стартира да прелива и водата да се излива от хълма, беше въпрос на две минути преди дворът да бъде наводнен. Трябваше да излезем през прозореца и да се качим на покрива, с цел да се спасим ”, сподели Ансгар Рехбейн.

Около 700 души бяха евакуирани късно през миналата нощ, откакто се скъса стена на язовир край Кьолн. „ Всички мебели плуват в близост. Всички електрически уреди са унищожени, даже телефоните ми ”, разяснява Хайнц-Петер Хек.

През последните няколко дни наводненията, опустошили Северен Рейн-Вестфалия, доведоха до спиране на тока и връзките на цели градове. Българският публицист Иван Аршинков е в Кьолн, когато се случва нещастието. „ 24 часа не беше спряло да вали и това е повода да се случи всичко. Пожарните екипи незабавно започнаха да оказват помощ на хората, които с кофи и маркучи отводняваха своите жилища. Имаше суматоха, няма по какъв начин да няма суматоха в такава обстановка ”, сподели той.

Лошото време засегна елементи от Белгия и Нидерландия, където взе 20 жертви.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР