Кадър: БНР Общо 55 са регистрираните за Варна случаи на коронавирус

...
Кадър: БНР
Общо 55 са регистрираните за Варна случаи на коронавирус
Коментари Харесай

Ученици и учители са установени с коронавирус във Варненско преди старта на учебната година

 Кадър: БНР Общо 55 са записаните за Варна случаи на ковид за тази седмица, като  спрямо предходните две седмици се вижда лек спад, оповестиха през днешния ден на брифинг в РЗИ-Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

На територията на варненска област има двама позитивни ученика на 10 и 12 години, като контакта е изработен в фамилна среда и са диагностицирани преди началото на образователната година, показа през днешния ден доктор Янка Драганова, шеф на дирекция " Надзор над заразните заболявания " в от РЗИ – Варна.

Тези деца досега не са осъществили контакт със съученици или учители, увери специалистът. 

Д-р Драганова добави, че има чиновник от администрацията на МУ-Варна, дал позитивна проба за ковид. 

Има трима учители от Аксаковска община и Варна, диагностицирани преди началото на образователната година, добави доктор Драганова. 

До момента общо за област Варна случаите, с регистрирани позитивни проби за COVID-19 в осведомителната система доближиха 1377. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 26 пациенти, с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 206 лица, излекувани са 1105 лица.

За седмицата има два смъртни случая на възрастни хора над 75-години, с изявени клинични признаци на коронавирус и придружаващи заболявания, изясни доктор Елена Генева, зам.-началник на РЗИ-Варна. 

В последната седмица има регистрирани две лица, които работят в лечебни заведения за извънболнична помощ, като едно от тях е здравна сестра. 

Всички регистрирани през последните дни са с леки признаци или асимптомно протичане и са на домашно лекуване.

От настанените 26 лица в болнични заведения няма тежки случаи, стана ясно още от изнесената през днешния ден информация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР