Кадър: Bloomberg TV BulgariaГражданското образование става достъпно за българските училища

...
Кадър: Bloomberg TV BulgariaГражданското образование става достъпно за българските училища
Коментари Харесай

Гражданското образование става достъпно в училищата

Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

Гражданското обучение става налично за българските учебни заведения посредством проекта „ КЛАС “ - абревиатурата на сериозни, любознателни, дейни, смели. Той се финансира от Исландия, Лихтенщайн и кралство Норвегия по линията на европейското икономическо пространство.

Това каза  Любов Панайотова от фондация „ Европейски институт “ , в предаването „ Смарт час “ по Bloomberg TV Bulgaria с  водещ Живка Попатанасова .

„ Виждахме, че младежите имат потребност да се учи гражданско обучение, само че за нас извънредно значим детайл беше медийната просветеност, която образува сериозно мислене “.

Гостът описа по какъв метод ще бъдат насърчавани гражданското обучение и сериозното мислене и какви са групите, към които тези действия ще бъдат ориентирани.

„ Групите са формирани от по-големи възпитаници, които към този момент могат да вършат анализ на избрани медийни изявления, да отсяват дезинформацията от действителната информация, да могат да пишат и вършат медийни артикули “.

Панайотова изясни, че главната концепция на плана е да покаже на подрастващите какъв брой е елементарно да се манипулира информацията посредством обществените мрежи, за да се притъпи възприятието за правдивост и деянията на интензивност по отношение на избран проблем.

Тя показа за предстоящ план, който да бъде обвързван с образованието и на най-малките възпитаници.

Учебните пособия за гражданско обучение, които са изготвили от фондацията „ Европейски институт “ ще имат за цел най-много да приготвят учителите, които да предадат знанията на своите възпитаници.

„ Нашият план включва дейна работа с преподавателите и класните учители. Ще проведем семинари за тях и ателиета за учениците в 14 български града “.

Любов Панайотова счита, че посредством гражданското и медийно обучение децата ще бъдат доста по-подготвени за динамичната конюнктура и ще бъдат наясно по какъв начин работи всяка една институция в страната.

„ Младите са поколението на обществените мрежи, при тях не съществуват граници, би трябвало да свикнат да живеят в този бързо изменящ се свят, само че постоянно да търсят положителния източник на информация “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забравили
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР