Кадър България Он ЕърЕксперти направиха професионални коментари за ваксинацията срещу

...
Кадър България Он ЕърЕксперти направиха професионални коментари за ваксинацията срещу
Коментари Харесай

Проф. Гигов: Ако не си изпълним ваксинацията, септември-октомври няма да бъдем защитени от една друга вълна

Кадър " България Он Еър "

Експерти направиха професионални мнения за имунизацията против ковид. Представиха новия Обществен съвет по имунизация. Лекари, здравни посредници, представители на разнообразни религиозни общности, публицисти и известни персони се включват в него, с цел да се борят с дезинформирането на обществото по отношение на имунизациите против Ковид-19. Целта, която си слага съветът, е да осведоми за изгодите от имунизациите.

" Искам назаем от вас част от вашия престиж и публично състояние в името на общо национална идея - да върнем метода си на живот, да хвърлим маските, да не се опасяваме от затваряне ", сподели служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Експертите са безапелационни, че не сме застраховани от нова вълна на болестта, а лятото е най-подходящото време за имунизации.  

" Ако не си осъществим имунизацията, септември-октомври няма да бъдем предпазени от една друга вълна ", посочи проф. Красимир Гигов от Българския червен кръст.

" Хората, които са получили две дози от имунизацията, са защитени от разпространяващия се сега нов вид на вируса в Европа ", изясни епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

Освен неналичието на осведоменост измежду обществото, от екипа на Обществения съвет откриват и различен проблем - слабата интензивност на персоналните лекари в имунизационния развой.

" Хората се въздействат от настройките на медицинските служащи и това за мен е един от факторите, заради които се попречва самата имунизационна акция ", акцентира началникът на Клиниката по очни заболявания на УМБАЛ " Александровска " доктор Александър Оскар.

" Не може да се споделя - " Ваксинирайте се “. Това е все едно аз да кажа на жените  - " Жени, раждайте деца “. Нещата не се получават по този метод. Хората имат свои персонални, дребни страхове и съгласно мен те са повода да не се имунизират. Трябва персоналните лекари да стартират да се обаждат на пациентите, би трябвало да ги приканват, би трябвало да се работи с групите пациенти, които са най-застрашени ", сподели ръководителят на фондация " Една от 8 " Нана Гладуиш.

В публичния съвет не се включиха представители на Българската православна черква, написа bgonair.bg.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР