Кадър: 7/8 ТВДоц. Атанас Мангъров се изказа против бързото въвеждане

...
Кадър: 7/8 ТВДоц. Атанас Мангъров се изказа против бързото въвеждане
Коментари Харесай

Мангъров: Бързането за ваксина е в разрез с правилата. Нужни са поне 5 години, за създаване на качествена

Кадър: 7/8 ТВ

Доц. Атанас Мангъров се изрече срещу бързото въвеждане на ваксина проти в " Ковид-19 ". Според него са нужни най-малко 5 години за основаването на качествена такава и въвеждането й за прилагане.

" Така че аз не разбирам настоящето бързане, то е в прорез с разпоредбите. Хората би трябвало да поемат отговорността за своето ваксиниране, което не е доста етично, тъй като въпреки всичко ролята на страната е да контролира и внася ред в потреблението на лекарствени препарати. Ако те не са изпитани по съществуващите правила в медицината, носят огромни опасности. За страдание сега производителите са освободени от тези опасности и отговорности за възможните нежелани странични дейности на имунизацията ", разяснява пред Новини.бг той.

Според него най-съществен въпрос в този момент е - имунизациите, които вкарват у нас, имат ли позволение от Изпълнителната организация по медикаментите /ИАЛ/? Тя сертифицира и дава позволение за прилагане на всички типове лекарствени препарати в нашата страна, в това число и имунизациите. Всички останали въпроси, са по-второстепенни от този дали имунизациите са съобразени с нашите закони. Кой ще носи отговорност, в случай че се случат нежелани странични реакции. Разбирам, че хората са шокирани, опасяват се и желаят да се имунизират, разяснява още доцент Мангъров, като уточни, че самият той би се ваксинирал с естествена ваксина, а общоприетото време за нейното внедряване е сред 5 - 10 години.

Сега обаче се оферират такива, които бяха направени за няма и 1 година. Пак дублирам, у нас има закони и те повеляват позволение за прилагане да се дава от ИАЛ. Ако е по този начин, тогава добре, организацията и страната поемат отговорността за използването на препаратите. Ваксините се вършат на здрави хора и ще е тъпо, в случай че те пострадат от непряк резултат. Болният човек може да направи доста взаимни отстъпки, с цел да оздравее. Въобще рисковете са големи, уточни още експертът по инфекциозни заболявания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР