Кабинковият лифт Симеоново - Алеко няма да работи днес за

...
Кабинковият лифт Симеоново - Алеко няма да работи днес за
Коментари Харесай

Последна информация около драмата с повредения Симеоновски лифт, ето какво се случва

Кабинковият въжен превоз " Симеоново - Алеко " няма да работи през днешния ден за жители, обстановката е доста тежка. Това заяви пред Фокус изпълнителният шеф на „ Витоша ски “ Костадин Костадинов, по отношение на затрудненото придвижването на кабинковия въжен превоз " Симеоново - Алеко ".
„ Все още лифтът не е пуснат – сподели Косатдинов. - Сега се върти въжето. Много лед се е натрупал по него. Ситуацията е такава, че сутринта лифтът потегли и в резултат на климатични аномалии, въжето стартира да образува пълен пласт лед. Заради това стартира да се пързаля. Хората, които се бяха качили, ги прибрахме по станциите. Въжето се върти, с цел да падне ледът и да сме сигурни най-малко за на следващия ден да работи. Като опция може да се употребява Драгалевския въжен превоз или градски рейс. Направих инспекция – няма субективни аргументи. Това се случва доста рядко, ето, че се случи тъкмо през днешния ден “.

По думите на Костадин Костадинов, в случай че се оправи лифтът, може най-малко личният състав да слезе с него, само че да не се рискува с пасажери.

„ Днес е по-добре да не работим, тъй като времето се утежнява с всеки минал час. Не изключвам отново да възникне казусът. Когато има пасажери, става доста неприятно. Днес те не бяха доста, макар че предполагахме, че ще има много хора, само че не е по този начин. Утре сутринта лифтът би следвало да тръгне в 08:30 часа. Личният състав си е извършил отговорностите, тъй че към тях нямам укор “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР