Кабинетът ще предложи на Народното събрание проект на Закон за

...
Кабинетът ще предложи на Народното събрание проект на Закон за
Коментари Харесай

Подобрява се правната среда при възлагане на процедури за концесия


Кабинетът ще предложи на Народното събрание план на Закон за изменение и допълнение на Закона за концесиите. Основна цел на измененията са свързани с възстановяване на правната среда при възлагане на процедури за концесия. Също по този начин се подсигурява използването на Директива 2014/23/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 26 февруари 2014 година за възлагане на контракти за концесия.

С промените се уточняват текстовете за солидарната отговорност, метода на разрешаване на разногласия сред страните, както и основанията за нищожност на концесионния контракт, заяви държавната осведомителна работа.

С препоръчаните промени всеки един от участващите в групата стопански оператори ще дава отговор солидарно, според ресурса, който е дал за присъединяване в правната форма за концесията. Конкретизират се и текстовете за разрешаването на разногласия като се отстраняват опциите за спорно пояснение. По този метод се дава опция зародилите несъгласия да бъдат решавани от трибунал. С друга смяна отпада опцията концесионният контракт да бъде обявяван за нереален, когато наличието на контракта не подхожда на минималното наличие, несъмнено в закона.

След влизането им в действие новите промени ще се ползват и за процедури, за които има издадено решение за разкриване на процедура и няма подадени заявки или заявки и предварителни предложения.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР