Кабинетът „Петков” обсъжда казуса „Русия-Украйна” на закрито заседание. В началото

...
Кабинетът „Петков” обсъжда казуса „Русия-Украйна” на закрито заседание. В началото
Коментари Харесай

Петков за напрежението НАТО-Русия: Позицията ни защитава българския интерес

Кабинетът „ Петков” разисква проблема „ Русия-Украйна” на закрито съвещание. В началото му министър председателят Кирил Петков благодари на военния министър Стефан Янев за подробния разбор на обстановката. "Благодаря на министъра на защитата за този отчет, който пази националния интерес ", сподели Петков. Той съобщи, че министрите ще бъдат осведомени и с вчерашния отчет, който е направен след края на Съвета по сигурността. По тематиката ще приказва министър Стефан Янев. След това щяло да се направи и преценка коя част е секретна и коя може да бъде прочетена пред Народното събрание.
 
Кирил Петков разяснява пред министрите и договарянията с новото държавно управление на районен съд Македония и постигнатото през последната седмица. 
"Прогресът е осезателен и той беше реализиран с градивен звук спрямо предходните години. Надявам се общата ни работа ще докара до добросъседството ни, такова каквото би трябвало да бъде ", добави Петков.
Той благодари и на министъра на външните работи за организацията на вчерашното събитие. Вярвам, че това ще е първа крачка от един относително дълъг път, само че с обозрими резултати, които всички ще реализираме, добави министър-председателят.

Министерският съвет има постоянно съвещание, което стартира в 12 часа. 

В дневния ред е план на решение за одобрение на план на съглашение сред България и Международната банка за възобновяване и развиване за промени на заемните съглашения на България с банката, оповестиха от пресслужбата на кабинета. 

Кабинетът се чака да прегледа още план на решение за одобрение на план на закон за изменение и допълнение на Закона за платежните услуги и платежните системи, както и план на решение за одобрение на план на Закон за изменение и допълнение на Закона за водите.
 

 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР