Кабинетът на министрите на Индия обмисля закупуването на 9 милиона

...
Кабинетът на министрите на Индия обмисля закупуването на 9 милиона
Коментари Харесай

Индия купува 9 милиона тона руска пшеница

Кабинетът на министрите на Индия обмисля закупуването на 9 милиона тона пшеница от Русия като част от междуправителствена договорка за обезпечаване на вътрешни ресурси от хранително зърно на фона на възходящите цени за него на индийския пазар.

Това оповестява The Economic Times, базирайки се на свои източници.

Увеличението на цените на пшеницата се дължи на това, че за първи път от 2008 година насам държавното управление тази година наложи ограничавания върху количеството пшеница, което производителите и доставчиците имат право да държат на склад за продажби на едро и дребно. Според Министерството на потребителите на Индия, управляващите на републиката са подхванали такава стъпка, с цел да подсигуряват продоволствената сигурност, да стабилизират цените, да се борят с инфлацията и спекулациите.

Според съветски източници Русия предлага пшеница на Индия на конкурентни цени.

Индия е един от международните водачи в производството на мляко и месо, зърнени и бобови култури. В същото време страната е най-големият вносител на растителни масла в света и е измежду топ купувачите на фасул и леща. През 2022 година размерът на селскостопанския импорт на републиката възлиза на рекордните 34,1 милиарда USD. Русия заема 8-мо място измежду доставчиците на селскостопанска продукция.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР