Кабинетът на Има такъв народ, който Слави Трифонов предложи броени

...
Кабинетът на Има такъв народ, който Слави Трифонов предложи броени
Коментари Харесай

Кабинетът на Слави обречен още преди да се роди ОБЗОР

Кабинетът на " ИТН ", който Слави Трифонов предложи броени часове след изборите на 11 юли, се оказа невъзможна задача. Това стана ясно още през днешния ден, когато една след друга партиите в новия парламент демонстрираха, че няма да поддържат изненадващия план на Има Такъв Народ.

Гръб на Слави обърнаха даже другите две протестни партии " Демократична България " и " Изправи се!Мутри вън! ", които изглеждаха неговите най-логични съдружници.

„ Отказваме да участваме във Facebook република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси! Това е нещо, против което се борим 12 години, няма да го допуснем още веднъж. Това е решението на съдружния съвет “, разгласи първи пред БНР юрист Николай Хаджигенов от „ Изправи се! Мутри, вън! ". Той дефинира оферти кабинет на Има Такъв Народ " като уродлив опит " и предвижда нови предварителни избори. Малко по-уклончива беше другият водач на ИМВ Мая Манолова, която изясни, че окончателното решение ще бъде взето и показано в Народното събрание. Попитана какво има поради някогашният омбудсман разяснява, че “възстаноявяването на парламентаризма в България е ясно, че няма да стане посредством подмяна на премиерска република с телевизионна”.

Татяна Дончева, чиято партия " Движение 21 " също е част от ИМВ, пък дефинира концепцията на Трифонов за държавно управление като " диктат, който не води до нищо в политиката ".

Още по-директни в отхвърли да поддържат кабинета на Трифонов бяха от " Демократична България ". Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов концепцията оставя “съмнения за задкулисие, обвързвано със Сарая”. " Хората нито стачкуваха, нито гласоподаваха за сходен метод. Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша поддръжка, наподобява че разчита на нечия друга”, заподозря загадка сделка Иванов. Той добави, че в 46-ия парламент Демократична България ще опита да търси обединяване към концепциите си. " Тези цели напълно явно изключват връщане на формулата Национална движение „Симеон Втори" и тройната коалиция на власт”, безапелационен беше Иванов, визирайки номинирания от Има Такъв Народ за министър председател някогашен царски министър Николай Василев, който участваше и в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

" Прибързаното предложение на противоречив състав на държавно управление основава риск за миниране на разговора сред парламентарно показаните политически сили за решаването на тази съществена задача, малко по-дипломатичен беше водачът на ДСБ и съпредседател на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов впозиция, оповестена на уеб страницата на партията му.

Българска социалистическа партия също побърза да заявява, че няма да поддържа кабинета, препоръчан от Слави Трифонов. Това съобщи на ексклузивен брифинг водачът на партията Корнелия Нинова.

" Tова е тежът удар върху парламентаризма - вместо от джипката - от Facebook, с пренебрежение. Предлагат се остарели лица да вършат новия модел. Без договаряния и почитание към останалите партии. Ние не сме се борили, с цел да сменяем един модел с различен. Предложенията на " ИТН " са в несъгласие с тези на Българска социалистическа партия ", акцентира Нинова.

В същото време тя си направи устата социалистите още веднъж да получат от президента третия финален мандат, в случай че " ИТН " и ГЕРБ предстоящо се провалят при съставянето на държавно управление.

От ГЕРБ реагираха още в понеделник, че с оферти кабинет Трифонов хвърля прахуляк и в очите, тъй като е наясно, че няма да мине. Бойко Борисов даже заподозря, че концепцията на ИНТ е " играта на Румен Радев, с цел да остане служебният кабинет ".

Засега своята позиция не са изразили единствено от Движение за права и свободи, които са главните заподозряни за близки връзки с Има Такъв Народ поради ролята на Николай Василев при сглобяването на Тройната коалиция. Така на процедура сега Слави Трифонов няма никакъв късмет със своите 64 или 65 депутати,според окончателните калкулации на ЦИК, да се надява да получи утвърждение за своя кабинет. Дори при реализиране на някакъв компромис с другите две протестни партии, които имат общо 47 мандата, Има Такъв Народ ще би трябвало да получи най-малко още десетина гласа от другите три партии на статуквото, за събере нужните 121.

Самият Слави Трифонов пък реагира с ядосан пост във Facebook на мненията, които видяха в кабинета на Има Такъв Народ завръщане на Национална движение „Симеон Втори" и Тройната коалиция на власт.

" Разбрах, че държавното управление, което “Има подобен народ” предложи, било държавно управление на Доган. Не е на Доган, на Ердоган е. Не - на Байдън. Не - на Макрон. Не - на Миню Стайков. Не - на Ковачки. Не - на илюминатите. Всички анализатори пропускате доста разновидности ", написа Трифонов.

" Предлагаме хора, които могат да свършат работа. А в последна сметка, не е ли това единствената цел пред едно държавно управление? ", отбрани селекцията си водачът на Има Такъв Народ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР