Кабинетът махна тавана на заплатите в 17 държавни фирми. Максималното

...
Кабинетът махна тавана на заплатите в 17 държавни фирми. Максималното
Коментари Харесай

Кабинетът премахна тавана на заплатите в 17 държавни дружества

Кабинетът махна тавана на заплатите в 17 държавни компании. Максималното заплащане в бордовете без новата екстра надхвърля 14 000 лв.. 
Прочетете още
Журналистът Таня Петрова от вестник  " Сега " следи развиването на Наредбата за обществените предприятия от години.

" Става въпрос за сдружения, които не са изключително добре ръководени. Ако се сравнят три разновидността на текста - план, текст и дефинитивно утвърден, се вижда, че редакциите са довели до унищожаване на тавана на заплатите в 17 предприятия. Партиите знаят за високите предели, само че никой не ги пипа. Администрацията на Министерския съвет може да отговори по чия самодейност е тази смяна ", изясни тя. 

По думите ѝ възнагражденията стават високи, тъй като се пресмятат по формула според от размера на сдружението, активи и размер на облагата.

" Тези пари порастват, постоянно когато се подвига минималната работна заплата. Сред въпросните 17 предприятия са Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “, Български състезателен тотализатор, Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, Горските предприятия. Като няма таван, те какво ще получават? ", попита журналистът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР