Кабинетът иска да прекрати изграждането на новия правителствен комплекс в

...
Кабинетът иска да прекрати изграждането на новия правителствен комплекс в
Коментари Харесай

Кабинетът иска да прекрати изграждането на новия правителствен комплекс в имот на София Тех Парк

Кабинетът желае да приключи построяването на новия държавен комплекс в парцел на " София Тех Парк ". По плана, получил утвърждение през 2019 година от тогавашното държавно управление, са натоварени да работят като вложител Държавната консолидационна компания (ДКК), за възложител е избрана дъщерната ѝ компания " Монтажи ", която пък разпорежда градежа на подизпълнител.

Въпреки че от ДКК към " Монтажи " са преведени предплатено 84 милиона лв., все още има само учредено право на градеж. Все още има спънки планът да се приключи и да се възстановят предплатено дадените пари. 

Да се приключи градежа на новия държавен комплекс на територията на новия " София Тех Парк ", предлага на кабинета Министерството на стопанската система. То желае да се върнат дадените предплатено пари за комплекса, глътнал досега 5 милиона лв. единствено за идейния план.

Четири години след решението за строителство такова няма, а има теглен заем от ББР и сега по него се заплащат лихви, изяснява пред министрите заместник-икономическият министър Ирина Щонова. На импортираното предложение се опълчва министърът на нововъведенията Милена Стойчева с аргумента, че има учредено право на градеж, а прибързани дейности ще имат финансови последствия върху ДКК.

Премиерът Денков също споделя, че връзките сред " София Тех Парк ", вложителя и ДКК би трябвало да се изяснят, а казусът е комплициран от юридическата му страна, добавя и министърът на правораздаването Атанас Славов. 

Предложението за преустановяване на плана ще се гледа още веднъж от държавното управление, откакто се реализира единодушие по противоречивите моменти, осведоми БНР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР