Кабинетът е длъжен да внесе бюджет за следващата година. Тази

...
Кабинетът е длъжен да внесе бюджет за следващата година. Тази
Коментари Харесай

Румен Гечев: Служебният кабинет да не си играе на тука има - тука няма

Кабинетът е задължен да внесе бюджет за идната година . Тази позицията изрази пред News.bg социалистът Румен Гечев след двете чувания на финансовия министър Росица Велкова. За служебното държавно управление работили също финансовите закони и до края на ноември то също е длъжно да внесе макрорамката за идната година.

Социалистът се изненадал като прочел в медиите, че служебният кабинет приготвя  за идната година. Няма такава международна процедура, акцентира той. Независимо дали кабинетът е длъжностен или постоянен, той не можел да си играе на " тука има - тука няма ", съобщи депутатът. Нормална процедура е. Ако няма държавно управление и служебният кабинет не внесе план на бюджет, 2023 ще стартира със същите параметри на сегашния бюджет .

Това няма да е съдбовно , в случай че изборите са през зимата и при започване на пролетта има нов кабинет, само че ще съставлява огромно предизвикателство , предизвести аленият народен представител.
 Служебният кабинет ще остави постоянен кабинет да написа бюджет 2023 Обновена
Служебният кабинет ще остави постоянен кабинет да написа бюджет 2023

МФ: Данните за бюджета изглеждали на пръв взор позитивни

Изслушването на Росица Велкова в Народно събрание било ПиАр акция, съгласно Румен Гечев, а офанзивите главно били против Политическа партия.

При равнищата на инфлацията перата по бюджета нямало да стигнат да си покрием разноските, съгласно него. " Затова ние от Българска социалистическа партия ще създадем всичко допустимо да има постоянен кабинет ", посочи Гечев. Ако има постоянен кабинет доникъде на декември ще може да се внесе бюджет .
 Асен Василев упрекна служебният кабинет в безнаказаност
Асен Василев упрекна служебният кабинет в безнаказаност

И в спекулации с разновидностите на бюджет, които обаче няма да бъдат импортирани

Левите ще упорстват за освобождение от 10% налог на приходите до виталния най-малко. Всички работещи няма да заплащат 10% върху първите 560 лв. от приходите им месечно. Това ще коства малко над един милиард лв.. Ще настояваме да се запазят настоящите стратегии, каквато е политиката на целия Европейски Съюз, акцентира още той. Левите са срещу да се свива помощта за бизнеса, тъй като тези икономии щели да излязат кървави за стопанската система.

Бюджетът за идната година може да стане популистки , в случай че се отиде към избори, тъй като, както посочи Румен Гечев, партиите щели да се надпреварват кой къде повече да даде за облага на гласове . Аз не считам, че това ще проработи доста добре, сподели той. Според него българите си давали сметка кои оферти са популистки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР