Кабелните системи Cat. 8.1 на R&M поддържат предаване на данни

...
Кабелните системи Cat. 8.1 на R&M поддържат предаване на данни
Коментари Харесай

R&M въвежда ново поколение кабелни системи Cat. 8.1


Кабелните системи Cat. 8.1 на R&M поддържат предаване на данни със скорост до 40 Gbit/s
(снимка: R&M)

Швейцарската компания R&M стана първият производител, сертифициран от самостоятелната лаборатория за изпитвания GHMT за доставка на медни кабелни системи Cat. 8.1. R&M оперира и на нашия пазар посредством сдружението „ Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ”, което е тясно профилирано в създаването, дизайна и производството на оптични съставни елементи за информационни мрежи.

Трансмисионният канал Cat. 8.1/Class I разрешава транспорт на данни със скорост до 40 Gbit/s и предлага най-високия клас окабеляване за офиси и центрове за данни. Тестовете на немската лаборатория демонстрират, че кабелните системи Cat. 8.1/Class I на R&M могат надеждно да придвижват данни със скорост 25 Gbit/s при разстояние до 50 м . Това надвишава продуктивността, която е нужна за свързване на безжични информационни точки Wi-Fi 6.

Кабелните системи от ново потомство могат да подобрят скоростта на работа в центровете за данни. Кабелите Cat. 8.1 на R&M дават опция на центровете за данни да поддържат скорости до 40 Gbit/s , или четири пъти по-високи от вероятните до момента оптимални скорости от 10 Gbit/s. IEEE 802.3bq е стандартът за транспорт на данни със скорост до 40 Gbit/s, която сама по себе си съставлява предизвикателство пред разработките за медно окабеляване и изисква поддръжка на честотна лента от 2000 MHz.
още по тематиката
Основно тези кабелни системи ще се употребяват за мрежови инфраструктури вид ToR (Top of Rack) и EoR (End of Row) , които не допускат дължина на кабелните сегменти по-голяма от 24 м и по този метод подсигуряват скорост на транспорт до 40 Gbit/s. Новите свързващи кабели Cat. 8.1 разрешават създаване на трансмисионен канал с дължина до 30 м, което обезпечава изцяло свързване сред две обособени електронни устройства.

Наред с това, кабелните системи Cat. 8.1 са подобаващи за създаване на местни мрежи в офиси и многофункционални здания, където посрещат потребността от висока скорост на транспорт на данни в работата на медийни компании, финансови институции и други

Благодарение на универсалния интерфейс RJ45 , съставените елементи Cat. 8.1 на R&M са назад съвместими със съществуващите по-ниски категории, да вземем за пример кабелни системи Cat. 6A – потребителите не се нуждаят от спомагателни адаптери или хибридни свързващи кабели, с цел да ускорят мрежата си на по-късен стадий. Веднъж построена, кабелната инфраструктура Cat. 8.1 подсигурява безпроблемно консолидиране на по-високоскоростни комутатори и сървъри.

Кабелните системи Cat. 8.1 могат да се употребяват десетилетия наред , като по тях се предават данни със скорост 40 Gbit/s на дистанции до 24 м и 25Gbit/s – надлежно до 50 м. Статистиката в R&M демонстрира, че повече от 60% от трансмисионните канали, построени в един офис, са с дължини, ненадвишаващи 50 м. Изграждането на кабелна система Cat. 8.1/Class I обезпечава в целия офис опцията за постигане на скорост от 25 Gbit/s, а за точките, ситуирани на не повече от 24 м, даже скорост от 40 Gbit/s. В случай че трансмисионните канали имат дължина сред 50 и 90 м, скорост от 10 Gbit/s е обезпечена.

Сред главните области на приложение на кабелните системи Cat. 8.1 на R&M са безжичните местни мрежи. Следващото потомство безжични технологии Wi-Fi 6 ще изискват скорости на трансфер до 20 Gbit/s, а системите Cat. 8.1 подсигуряват достигането на тези скорости. Тази кабелна инфраструктура може да се употребява и за транспорт на електрическа енергия по четири усукани двойки (4PPoE), задоволителна за зареждане и на отдалечените WLAN точки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР