Жюстин Трюдо предприема безпрецедентни стъпки, като се позова на Закона

...
Жюстин Трюдо предприема безпрецедентни стъпки, като се позова на Закона
Коментари Харесай

Трюдо замразява личните сметки на протестиращите в Канада

Жюстин Трюдо подхваща невиждани стъпки, като се базира на Закона за изключителни обстановки, с цел да ограничи митингите против наложителната имунизация. Канадският министър председател сподели, че обсегът на ограниченията ще бъде „ стеснен във времето “, „ рационален и симетричен “ и няма да докара до разполагане на военни, съобщи „ Би Би Си “.

Без нужда от правосъдно решение банките ще могат да замразяват персоналните сметки на всеки, обвързван с митингите. Стотици стачкуващи остават в столицата на Канада.

В неделя управляващите съумяха да разчистят протестиращите на моста „ Амбасадър “ – сериозен път за търговията сред Канада и Съединени американски щати, след една седмица на ограничавания. Това, което стартира като протест против правилото всички водачи на камиони да бъдат имунизирани, в случай че желаят да преминат границата сред двете страни, или да се карантинират при завръщане в страната си, се трансформира в огромно предизвикателство за всички рестрикции, свързани с ковид.

„ Става дума за опазване на сигурността на канадците, отбрана на работните места на хората “, сподели Трюдо на конференция през вчерашния ден. Той добави, че на полицията ще бъдат дадени „ повече принадлежности “ за затваряне или глобяване на протестиращите и отбрана на сериозната инфраструктура.

Премиерът сподели пред кореспонденти, че ограниченията ще се ползват краткотрайно и по доста характерен метод. Критиците му обаче припомниха, че той е изразил поддръжка за фермерите в Индия, които блокираха значими автомагистрали до Ню Делхи за една година през 2021-ва, казвайки по това време: „ Канада постоянно ще пази правото на кротичък митинг. “

Демонстрациите в Канада не престават към този момент трета седмица. Вицепремиерът Кристия Фрийлънд сподели, че банките ще могат да замразяват персонални сметки на хората, свързани с митинги, също така може да се анулират застраховките на транспортните им средства.

Новите решения влизат в действие неотложно, само че държавното управление би трябвало да ги показа на Камарата на общините и на Сената в границите на седмица и се нуждае от зелена светлина или прокламацията ще бъде анулирана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР