`Just Confessed`: Правни експерти казват, че интервюто на Джон Ийстман за Fox е било много лошо решение

...
Правни експерти и други коментатори казват, че Джон Ийстман не
Коментари Харесай

Правни експерти и други коментатори казват, че Джон Ийстман не си е направил никаква услуга, като е говорил за Fox News.

< p>Бившият адвокат на Доналд Тръмп, съподсъдим по обвинението за рекет на бившия президент в Джорджия, разговаря с Лора Инграхам в интервю от две части, излъчено във вторник и сряда.

Той упорито повтаряше лъжата че изборите през 2020 г. са били пълни с измами, което накара дори Инграхам, твърд защитник на Тръмп, да го извика.

Ийстман е обвинен в разработване на схема за създаване на набор от фалшиви избиратели, за да удостовери фалшиво, че Тръмп е спечелил изборите през 2020 г. и оказване на натиск върху тогавашния вицепрезидент Майк Пенс по време на среща на 4 януари 2021 г. „или да отхвърли електоралните гласове от определени щати, или да забави съвместната сесия на Конгреса на 6 януари“, за да позволи на определени щатски законодателни органи да назначат незаконно избиратели, подкрепящи Тръмп.

Ийстман призна, че и двете опции нарушават закона, според обвинителния акт.

В частта от интервюто в сряда Ийстман каза, че е помолил Пенс по време на тази среща да отложи удостоверяване на гласовете, но настоя, че не е казал на Пенс да отхвърли гласовете.

„Това, което препоръчах и съм го казвал многократно, е той да приеме искане от повече от 100 щатски законодатели в техните променящи се щати, за да им дадат една седмица, за да се опитат да разберат въздействието на това, което всички признаха, че е незаконно при провеждането на изборите“, каза той.

„Не мисля, че всички го признаха,“ Инграхам отбеляза.

За протокола Пенс каза, че Тръмп и неговите „откачени адвокати“ са го помолили „буквално да отхвърли гласовете“.

Правен коментатори казаха, че телевизионната изява на Ийстман не е мъдър избор.

„Той всъщност изглежда вярва на всички тези глупости и не мисля, че всъщност разбира факта, че продължава да копае все по-голяма и по-голяма дупка за себе си,” Тристан Снел, бивш щатски прокурор на Ню Йорк, каза по MSNBC.

„Той искаше да пледира Петия, когато имаше това показание, но всеки път, когато говори публично, той всъщност обвинява себе си,” той продължи.

В публикация в X (бивш Twitter), Брадли П. Мос, адвокат по националната сигурност, каза, че Ийстман „буквално току-що призна за престъплението“ във Fox News.

Консервативният адвокат Джордж Конуей сподели „професионален правен съвет“ за Ийстман: „Ако сте обвинен в извършване на нещо, не говорете за това нещо по телевизията.“

Ренато Мариоти, бивш федерален прокурор, отбеляза, че Eastman е имал загуби дори Инграхам, който се съгласи с лъжата на Тръмп след изборите през 2020 г.

(Fox News ограничи отразяването си по въпроса, след като две компании за системи за гласуване съдиха за милиарди щети заради популяризирането на дясната мрежа неистини относно изборите. Той уреди един от тях, с Dominion Voting Systems, за $787,5 милиона през април.)

Адвокатът по наказателни дела Сара Спектор посочи как аргументът на Ийстман не помогна на каузата му:

Като изключим правните експерти, критиците и другите експерти също имаха много да кажа за интервюто. Ето част от бърборенето:

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР