Журналистката Валерия Велева направи сравнение на случилото се на заседанията

...
Журналистката Валерия Велева направи сравнение на случилото се на заседанията
Коментари Харесай

Валерия Велева: ПП са в много слаба позиция и не трябваше да играят така хазартно

Журналистката Валерия Велева направи съпоставяне на случилото се на съвещанията в партиите Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия през уикенда.

" Това е нещо неповторимо. В Движение за права и свободи се сплотяват всички крила и всички вероятни трендове, с цел да може да се резервира единството на партията. За да може тя да наподобява извън по-монолитна, по-силна с двама съпредседатели, с това, че те бяха легитимирани посредством наличието на доста мощна делегация от Турция, посредством доста мощно наличие на евролибералите.

И в това време виждаме в Българска социалистическа партия какво става. Там не престават някакви братоубийствени борби, някакво разслоение, някакво продължаващо сриване на единството на тази партия, което в действителност не съществува към този момент. И си споделям - по какъв начин може да се продължава по този начин напред. Как може да се срутва по този метод една политическа конструкция, която би трябвало да преодолява в името на консенсус, в името на национални или градски ползи, да преодолява стигми и да върви напред. Движение за права и свободи ти дава един образец, а Българска социалистическа партия, която би трябвало да е преодоляла всички тези неща като 140-годишна партия, тя сега затъва в тази братоубийственост. Просто не го разбирам ", сподели тя в утринния блок на Българска национална телевизия.

Велева разяснява и обтегнатите връзки в ръководещата коалиция. " Нямаше различен метод Борисов, който сега владее обстановката, да реагира на този меморандум, с изключение на по този начин както го направи. След като вие слагате на масата нещо без да сте го говорили с нас, по този начин го пльосвате на масата, тогава и аз ще ви сложа нещо. Така не би трябвало да се прави политика в случай, че те желаят да имат сътрудник. Политическа партия са в извънредно слаба позиция и във връзка с меморандума, и във връзка с ръководството, и във връзка с това в случай че би трябвало да се върви на избори. И тогава когато си в такава слаба позиция, не можеш да играеш по този начин хазартно. Или е хазартно, или е неуместно. Ако е хазартно, това значи, че не си дорасъл да осмислиш политическата обстановка. Ако е неуместно, значи просто не ставаш за политик в тази обстановка. И в двата случая те сега гълтат негативи. И всички го виждат това. При състояние, че в тези девет месеца ти си акумулирал толкоз негативизъм, не може в този момент две седмици преди ротацията всичко това да го взривиш. Не е взривил Пеевски обстановката, а Политическа партия. Ако не се беше случило това, нямаше да има признанието за мазното кафе и за скута ", счита журналистката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР