Журналистката от Свободна Европа Полина Паунова съзря двоен стандарт в

...
Журналистката от Свободна Европа Полина Паунова съзря двоен стандарт в
Коментари Харесай

Полина Паунова: Щом е “абсолютно безотговорно” излизането, защо магазините за нехранителни стоки работят?

Журналистката от " Свободна Европа " Полина Паунова съзря двоен стандарт в оповестените ограничения по време на изключителното състояние, обвързвано с битката с ковид. Тя написа дълъг пост в обществените мрежи, в който проучва някои въпроси и отговори по време на днешния брифинг на Венцислав Мутафчийски.

Ето какво написа тя:

" От брифинга в понеделник заран:

Ген. Мутафчийски: Къде стартират да се глобяват? В парковете, където е неразрешено да се върви.
Репортер: Вчера на Витошка са съставяни актове, а това е пешаходна зона. Ако може да уточним?
Ген. Мутафчийски: Ако има събиране на повече от две лица това не е позволено. И то е доста от дълго време направено това нещо.

От брифинга в понеделник заран, тъкмо две минути по-късно:

Репортер: Ако едно или две лица, без скупчване на хора, решат да се разходят по пешеходна зона – това разрешено ли е или не, и следва ли служител на реда да ги стопира.
Ген. Мутафчийски: Това е безусловно безконтролно за разхождане, както го формулирахте вие. Лицата би трябвало да отидат до магазина да напазаруват, да вземем за пример на три дни веднъж; да отидат до аптеката, в случай че е необходимо; да отидат да си заплатят сметките; да отидат в банката или да отидат на работа. И дано се съсредоточим в това.
Репортер: А законово това ще бъде ли уредено със възбрана, както е в заповедта на здравния министър по отношение на парковете и градините?
Ген. Мутафчийски: Как да се разхождаме? В карантина и в зараза...
Репортер: Не, да бъде неразрешено, имам поради?
Ген Мутафчийски: В карантина и зараза, където целият свят пламти като пожар и ние да се разхождаме? Моля ви.

Не знам коя беше сътрудника, която зададе на ген. Мутафчийски въпрос за заповедта за “разхождането ”, само че въпросът й беше извънредно логичен. При деликатен обзор на думите му излиза наяве изцяло несъмнено: в заповедта на Министерство на здравеопазването не е неразрешено ходенето по улиците (това за тия, дето ги е домързяло да прочетат), само че пък е “абсолютно безконтролно ”.

Ето за какво имам следния въпрос: щом е “абсолютно безконтролно ” излизането, с изключение на за заплащане на сметки, отиване на работа, до аптека или магазин (на три дни), за какво тогава магазините за нехранителни артикули работят? (Ако не сте прочели заповедта – затворени са единствено нехранителните магазини в огромни търговски обекти. Работят такива магазини по Витошка, фризьорски салони, салони за хубост, железарии и тн. Напълно легално, тъй като по този начин е написана и прилагана мярката на правителството).

Още един въпрос: в случай че е безусловно безконтролно да се отиде до Витошка за какво тия магазини не се затворят с допълнена заповед на министъра на опазването на здравето, най-малко хората да знаят, че не работят и забележете: държавното управление да мисли по какъв начин да ги обезпечи. Сега се получава по този начин: магаизните им работят, само че няма кой да влезе в тях, тъй като ходенето по улиците (освен на три дни за храна) е безконтролно. Наред с това те се водят “работещи ” и няма да подлежат на стимули/остъпки и прочие.

Или другояче казано: безконтролно е ходенето по Витошка за гащи, само че не е безконтролно държанието на властта магазинът за гащи да е отворен, по този начин ли се получава?

Не е ли, в действителност, двоен стандарт това: гълчат се безотговорни жители, само че виновното решение да работят всички магазини, които не са в търговски центрове, остава без коментар? Ако няма кой да върви в тия магазини (защото жителите отговорно ще ги избягват) не е ли властова хистрост те да работят, с цел да не се мисли и за тяхното обезщетяване? "

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР