Журналистката Илиана Беновска е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров със

...
Журналистката Илиана Беновска е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров със
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Беновска алармира Цацаров за заплаха срещу нея след неудобен въпрос за Лозан Панов

Журналистката Илиана Беновска е сезирала основния прокурор Сотир Цацаров със сигнал, че е получила серия от заканителни имейли, откакто е задала неуместен въпрос на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, научи БЛИЦ. Публикуваме сигнала на Беновска до обвинител №1

" Уважаеми господин Главен прокурор,

На 23 март 2017 година се обърнах с намерено писмо,което пратих на получателите и доста медии го разгласиха. Копирам текста:

ОТКРИТО ПИСМО

От Илиана Беновска, политически публицист, основател на обществено-политическото „ Радио К2 “ и водещ на „ Беновска пита “ по Канал 3,за отговор-мейл [email protected]/* */ [email protected]/* */ [email protected]/* */,адрес: София, ул. „ Сан Стефано “18, ет.1, ап.1, „ Радио К2 “
ОТНОСНО:Беновска пита: Кой от Вас е бил боец на България, по кое време, какъв профил, а в случай че не е бил – по какви аргументи. Моля, отговорете в търпимия период от 1 седмица
Уважаеми господа/госпожи,
Във връзка с ескалацията на тероризма в Европа и света,заплахата от вълна мигранти и транспорт на тероризъм през границата на България – европейска граница за Европейски Съюз, самодейността на „ Фронтекс “ да пренасочи запаси от Централна Европа към българо-турската граница, разискванията в 43 Народно събрание за връщането на наложителната военна работа и неналичието на новоподготвени за отбрана на границите ни фрагменти, както и застаряването на запаса
„ Радио К2 “ и „ Беновска пита “ изследват кой на какво съображение желае и може Ли да ръководи България, и ДА ОСИГУРИ СИГУРНОСТТА НА ГРАНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ.

1.ДО Президентите:
Петър Стоянов, президент/ 1997-2002/
Георги Първанов, президент/2002-2012/
Росен Плевнелиев /2012-2017/
Бележка: ясно е за какво не запитвам президента Румен Радев

2.ДО Лидерите на партиите,които биха излъчили министър председател след парламентарните избори:
Бойко Борисов- ГЕРБ
Корнелия Нинова – Българска социалистическа партия /ясно е,че Вие на сте служили в армията/
Бележка: господин Борисов и госпожа Нинова,моля да отговорите и за членове на управителните органи на партиите

3. ДО първите в правосъдната система
Георги Колев – ръководител на Върховен административен съд
Лозан Панов- ръководител на Върховен касационен съд
Сотир Цацаров – основен прокурор
Адресирам този въпрос към Вас, тъй като Вие сте хората,които моделират публичните процеси и давате персонален образец на българите.
С почитание: Беновска
Всички запитани, с изключение на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов ми дадоха отговор. Отбелязвам този факт, тъй като започнах да получавам имейли, в които се съдържат закани.

Някои от мейлите изтрих,защото не за първи път получавам закани и не обръщам внимание на това. Тъй като обстановката ескалира, възвърнах част от тях,но не съм сигурна дали са всички. За това и носят една и съща дата и следващи часове. Датата и часовете бяха директно след публикуването на откритото писмо,последните /в жълто/ са с достоверните дати – т.е. офанзивата след малко прекъсване беше възобновена.

Не желая и да помислям,че неналичието на отговор дали господин Лозан Панов е в основата на тези трудове,но не намирам различен действителен мотив. Не съм аз този,който ще се меси в професионалните дейности на прокуратурата и съответните служби, които ще бъдат ангажирани, само че ми се коства неотложно да бъде потърсена връзка сред писанията и
г-н Панов. Като публицист аз неведнъж съм и задавам и сега въпроси по активността на господин Панов като ръководител на Върховен касационен съд и активността му в персонално качество, а и за работата на самия Върховен касационен съд и на обособени съдии. При потребност мога да Ви срещна и с тези въпроси и неналичието на отговори от страна на господин Панов.

Прави ми усещане,че мейлите са конструирани под формата на разговор с мен. Диалог с този индивид не съм водила. Не съм отговаряла. Но формата буди съмнение,че някой цели бъдещо мое злепоставяне, а за какво не и посягане върху мен и фамилията ми.
Прощавайте,че Ви занимавам. Но този път изпитвам боязън и терзание,че тази офанзива не е безобидна… Моля да разпоредите инспекция и да предприемете съответните дейности.

С почитание
Илиана Беновска ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР