Журналистка, която преди време сподели на мексиканския президент, че се

...
Журналистка, която преди време сподели на мексиканския президент, че се
Коментари Харесай

Трети журналист бе убит в Мексико през 2022 г.

Журналистка, която преди време показа на мексиканския президент, че се тормози за живота си, бе убита в Тихуана. Това е третото ликвидиране на публицист в страната от началото на 2022 година

Лурдес Малдонадо Лопес бе простреляна и убита в колата си в неделя вечер. Преди няколко години тя показа през президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор, че се тормози за живота си, заради естеството на работата си.

Лопес работеше за разнообразни издания в страната през последните години, като огромна част от работата ѝ покриваше корупционните практики измежду политиците.

“Страхувам се за живота си “, сподели Лопес пред Обрадор на конференция през 2019 година, написа Los Angeles Times. Тя е получавала закани, а също така имала да получава хонорари от Хайме Бонила Валдес, който бил притежател не медийна компания и губернатор на Бая Калифорния.

Кучето на Лопес бе снимано да лежи пред жилището ѝ, което бе обградено с полицейски ленти.

El Perrito de Lourdes Maldonado, periodista asesinada pic.twitter.com/Qihqh9KM9Z
— Yolanda Morales (@moralesyo) January 24, 2022

От началото на 2022 година в Мексико бяха убити още един кореспондент и престъпен фотограф.

Комитетът за отбрана на публицистите слага Мексико преди всичко в класацията си за най-опасните страни, където да се практикува тази специалност.

Българският бизнесТърсите жилище в необятния център на София? Имаме три неустоими предложенияАнгел Хаджийски: Оставам позитивно надъхан за българския пазарВенета Христова, MaxView: Цените на парцелите ще не престават покачването си
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР