Журналистите в Гърция обявиха 24-часова стачка, която започва от 16

...
Журналистите в Гърция обявиха 24-часова стачка, която започва от 16
Коментари Харесай

24 часа без новини в Гърция, всички медии протестират за заплати

Журналистите в Гърция оповестиха 24-часова стачка, която стартира от 16 април, в символ на митинг против възходящите разноски за живот и ниските заплати, съобщи ДПА.

По локалните радио и телевизионни канали няма да има вести, а онлайн медиите не актуализират страниците си, предава Българска телеграфна агенция. Заради митинга на идващия ден страната ще осъмне без да бъдат да бъдат оповестени вестници поради стачката.

„ Преживяваме поредност от поредни избухливи покачвания на цените, които основават смазваща обстановка за фамилиите, чиито приходи са унищожени “, съобщи най-голямата гръцка журналистическа асоциация.

В националната 24-часова стачка ще се включат от държавният и частния бранш в страната. Ще вземат участие пенсионери, лекари, работещите в гръцката железница (влаковете няма да се движат), моряци (корабите няма да изпълват постоянните си маршути), студенти, търговци, и други.

Сред настояванията на служащите са по-високо възнаграждение, да се засилят груповите трудови контракти, тъй че 80% от работещите да бъдат обхванати от тях, да се вземат ограничения за справяне с безработицата и отбрана на трудовите права.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР