Журналистите в Гърция излязоха на 24-часова стачка. За деня в

...
Журналистите в Гърция излязоха на 24-часова стачка. За деня в
Коментари Харесай

Журналистите в Гърция спряха работа

Журналистите в Гърция излязоха на 24-часова стачка. За деня в страната е прекъснато излъчването на новинарски излъчвания, съобщи БНР.

Протестът се провежда от Съюза на работещите в медиите. От синдиката упорстват за нарастване на заплатите в бранша, както и за премахването на практиката на работодателите да наемат чиновници на краткотрайни трудови контракти.

"Искаме почтено възнаграждение и заслужен живот ", написа в декларацията на синдиката. Много публицисти останаха без работа, откакто рецесията докара до закриване на част от медиите.

Днес стачкуват и чиновниците в публичните медии в Гърция. Те упорстват за увеличение на екипа от публицисти, тъй че да се увеличи качеството на информацията към жителите.

Припомняме, за на следващия ден, 28 ноември, е планувана национална стачка в южната ни съседка. Журналистите обаче ще стачкуват единствено през днешния ден, тъй че на следващия ден да отразят националното неодобрение. Още от тази нощ придвижването на фериботи ще бъде спряно. В страната няма да се придвижват и влакове, няма да работи и градския превоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР