Журналистите в Еквадор се фокусират върху личната си безопасност, след

...
Журналистите в Еквадор се фокусират върху личната си безопасност, след
Коментари Харесай

С бронежилетки на работното място: Ескалация на ситуацията в Еквадор

Журналистите в Еквадор се концентрират върху персоналната си сигурност, откакто прокурор, проверяващ въоръжено нахлуване против публичната телевизия, беше погубен на фона на вълна от принуждение, заляло страната. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Кристина Кайседо в своя репортаж от Вашингтон. 

Полицията отдели път в град Гуаякил, Еквадор, предходната седмица след убийството на Сезар Суарес. Прокурорът, който разследваше въоръжена офанзива против публичната телевизия, стана следващата жертва на незаконната вълна, заляла Еквадор. 

Стрелбата увеличи решимостта на управляващите да проверяват както убийството на Суарес, по този начин и нападението против малкия екран, споделя основният прокурор Даяна Салазар. 

„ Организираните незаконни групи, нарушителите и терористите няма да спрат нашия ангажимент към еквадорското общество, ние ще продължим с повече мощ и ангажираност да го пазиме “, споделя Даяна Салазар.     

Излъчване онлайн от телевизия TC улови момента, в който въоръжени мъже нахлуха в студиото и заплашиха личния състав. Оттогава са арестувани 13 обвинени, предава VOA .  

„ Тук съм, с цел да видя хората, които са били жертви на терористичната офанзива ”, съобщи новоизбраният президент Даниел Нобоа при визитата си на публичната телевизия.  

Нобоа наложи изключително състояние на фона повишаващото се принуждение , което бе провокирано от бягството от пандиза на Хосе Адолфо Масиас, прочут още като " Фито "    

Това е обстановка, която кара публицистите в Еквадор да премислят сигурността, като някои към този момент носят бронежилетки по време на работа. Редакциите също преоценяват по какъв начин да реагират по време на офанзива като тази на TC Television, предава VOA.  

В радиостанция HCJB, The Voice of the Andes, чиновниците споделят, че нападението ги е предиздвикало да преоценят по какъв начин да оповестяват новините. 

„ Първото решение, което трябваше да вземем, беше да забележим дали е по-безопасно да работим от у дома или от радиостанцията. От съображения за сигурност взехме решение да разделим екипа “, споделя Едуин Чаморо Еразо, шеф на новините на HCJB. 

Медийните анализатори са сюрпризирани от повишаването на насилието в цялата страна, в това число нападенията против публицисти, оповестява VOA
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР