Проект на Постановление за определяне на нов размер на социалната

...
Проект на Постановление за определяне на нов размер на социалната
Коментари Харесай

Нов размер на социалната пенсия за старост предстои да разгледа служебният кабинет на заседание днес

Проект на Постановление за установяване на нов размер на обществената пенсия за напреднала възраст следва да прегледа служебният кабинет на съвещание през днешния ден, оповестиха от правителствената пресслужба. Проектът на Постановление за установяване на нов размер на обществената пенсия за напреднала възраст се внася от министъра на труда и обществената политика.

В предварителния дневния ред на съвещанието е и решението за отчуждаване на парцели по отношение на осъществяването на плана за рационализация на железопътната линия София – Пловдив: железопътни сектори София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември, на територията на област София и Софийска област. А също по този начин и планът на Решение за лишаване на аграрни земи от Министерството на защитата и включването им в държавния аграрен фонд.

В предварителния дневен ред е и планът на решение за основаване на Постоянна междуведомствена комисия по въпросите на просветителната активност измежду българите в чужбина. Очаква се служебният кабинет да утвърди годишния доклад за активността на Националната здравноосигурителна каса за 2023 година, както и годишния доклад за осъществяването на бюджета на здравната каса за предходната година.

Служебните министри ще обсъдят приемането на доклад за осъществяване на Националната стратегия за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на страната, осведомиха още от държавната пресслужба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР