Журналистите в Афганистан са в тежко положение след идването на

...
Журналистите в Афганистан са в тежко положение след идването на
Коментари Харесай

Журналистите в Афганистан са в тежко положение след идването на талибаните на власт

Журналистите в Афганистан са в тежко състояние след идването на талибаните на власт, съобщи заместник-генералният секретар на Международната федерация на публицистите (МФЖ) Джереми Диър, представен от ТАСС.

По думите му мнозина от тях в този момент се опасяват за живота си, а стотици към този момент са напуснали или се пробват да изоставен страната. Освен това новите управници не разрешават на дамите да работят като публицисти, а доста медии са принудени да прекратят съществуването си. " Някои се пробват да правят журналистическата си работа, само че се намират под непрекъсната опасност и са лимитирани в отразяването на събитията ", се споделя в изказването на Диър.

Организациите, които поддържат публицистите в Афганистан, също се сблъскват с огромни компликации, тъй като самите те са под опасност, установи той. Джереми Диър декларира, че за МФЖ в този момент е мъчно да праща средства на тези организации, с цел да подкрепят те стотиците публицисти, които се нуждаят от леговище, храна, достъп до интернет и т.н.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР