Журналистиката е динамична професия, зад която стоят огромна отговорност и

...
Журналистиката е динамична професия, зад която стоят огромна отговорност и
Коментари Харесай

Студенти от Софийския университет посетиха Българската национална телевизия

Журналистиката е динамична специалност, зад която стоят голяма отговорност и доста екипна работа. В това съумяха да се убедят студентите от Факултета по публицистика към Софийския университет, които през днешния ден гостуваха в Българската национална телевизия и видяха за първи път в действителна среда по какъв начин се вършат новините. Второкурсниците от компетентност " Телевизионна публицистика " се срещнаха с екипа на новините на Българска национална телевизия 2 и получиха скъпи препоръки от настоящи публицисти, което е и една от главните хрумвания на акцията на Българска национална телевизия 2 " Професия публицист ".

София

Студентите по телевизионна публицистика се срещнаха с нашия екип в Студио 3 на Националната телевизия. Те не скриха вълнението и желанието си също да станат лица от екрана.
Жанна Асатрян - студент: " Просто като влязох и не бях не в потрес, а не знам. Искам да заставам там и да споделям новините на хората. " Полина Цанкова - студент: " Бих желала да се видя като водещ на вести или на предаване. "
Зад блясъка на прожекторите обаче се крият доста часове работа, а триумфът или неуспехът не зависят единствено от лицето на екрана, а от цялостен куп експерти.
Мариета Фидосиева - основен продуцент на новините на Българска национална телевизия 2: " В последна сметка зад новините изключително стои един доста огромен екип, който се подписва и отговорността се носи от всички тези хора. "
Затова едни от най-ценните препоръки, които получиха от екипа ни бъдещите публицисти, е да се доверяват на опита на своите сътрудници и да не стопират да се учат на тънкостите в специалността. "
Филипа Иванова - водещ и продуцент на новините на Българска национална телевизия 2: " Черпете опит от хората към Вас. "
Бъдещите публицисти от своя страна споделиха, че са подготвени на тези провокации и са още по-уверени в избора си на специалност.
Вижте повече за акцията "Професия публицист "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР