Журналисти и общественици подновяват подписката си от преди година с

...
Журналисти и общественици подновяват подписката си от преди година с
Коментари Харесай

Журналисти и общественици искат оставките на Кошлуков и членовете на СЕМ

Журналисти и общественици възобновяват подписката си от преди година с искане за оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, като този път към не я се прибавят и оставките на членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Поводът за рестарт на подписката, която предходната година събра поддръжка от близо 2000 души, е конференцията на министъра на културата проф. Велислав Минеков от 8 юни. На нея той обърна внимание на обстоятелството, че Емил Кошлуков може да не е определен законно от Съвет за електронни медии и прикани Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите да ревизират дали трудовият стаж на шефа на Българска национална телевизия в телевизия " Алфа " е изфабрикуван или е същински.

Министърът на културата обърна и внимание, че би трябвало да се ревизира дали Кошлуков не попада и под глобите на закона " Магнитски ", защото е бил обвързван с компании на

Повод за рестартиране на подписката е и полученото в сряда в Министерство на културата писмо от неназовани " журналистически организации в Българска национална телевизия ", които пазят Кошлуков и упрекват министъра на културата в корист с власт и интервенция в публицистичната им политика, както и заплашителното писмо на Управителния съвет на Българска национална телевизия.

" Ние рестартираме нашата подписка от преди година с искане за оставка на генералния шеф на Българска национална телевизия и към този момент настояваме и за оставката на Съвет за електронни медии - органът, който го избира и който си затваря очите пред всички нарушавания на Закона за радио и телевизия, които се правят редовно в Българска национална телевизия ", се споделя в отвореното писмо на публицистите, измежду които са Марио Гаврилов, Камен Алипиев, Роберт Ковачев, Марияна Пунчева и други. Всички те бяха уволнени от Кошлуков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР