Журналистът Явор Дачков сигнализира във фейсбук за фалшива новина от

...
Журналистът Явор Дачков сигнализира във фейсбук за фалшива новина от
Коментари Харесай

Пуснаха фейк новина за завера между Слави и Борисов

Журналистът Явор Дачков алармира във фейсбук за подправена вест от уеб страницата на бъдещия народен представител на Мая Манолова - Арман Бабикян informiran.net.

Фейкът, който в действителност е отпреди 3 година, съставлява съчинен разговор сред премиера Бойко Борисов и Слави Трифонов, в който те се уговарят да създадат мегакоалиция благодарение на Движение за права и свободи.

" Това е подправена вест за Слави Трифонов, написана от уеб страницата на Арман Бабикян през 2018 година Сайтът informiran.net e на депутата на Мая Манолова от Отровното трио, който с Хаджигенов през днешния ден ще вършат управническа коалиция със Слави Трифонов, с цел да борят мафията в ръководството. Интересно ми е дали когато Арман си е измислял този запис сред Бойко Борисов и Слави Трифонов си е представял какъв брой достоверно би звучал в настоящия подтекст. Любопитно ще бъде и какъв брой ефикасна ще е тази управническа коалиция сред Мутри вън и Матури вън - Мая и Слави, в която депутатите си пускат такива фейкове един против различен. ", разяснява Дачков във фейсбук.

Въпросната публикация носи заглавието: " Изтече запис на Слави и Бойко – вършат мега коалиция и с Движение за права и свободи, главен зложелател им е Радев “.

Във фалшификата се показва фиктивен запис на диалог сред Борисов и Трифонов, изработен сякаш от ДАНС. Твърди се още, че партията на Слави цели „ да потисне Българска социалистическа партия, която се приближава рисково до ГЕРБ “, след което шоуменът да подари вота на ГЕРБ.

Фейкът твърди още, че има и огромен проект за коалиция сред Слави, ГЕРБ и Движение за права и свободи, чиято цел ще бъде да направи „ конституционни промени, президентска република и предварителни избори за държавен глава, на които Борисов да победи, подсилен от Слави и Доган “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР