Журналистът Владимир Йончев коментира актуалната политическа ситуация у нас и

...
Журналистът Владимир Йончев коментира актуалната политическа ситуация у нас и
Коментари Харесай

Владимир Йончев: ГЕРБ оцапва всичко. Който се доближи до него, престава да съществува. Примерите са Кунева и Лукарски

Журналистът Владимир Йончев разяснява настоящата политическа обстановка у нас и има ли разновидности за сформиране на държавно управление в границите на 49-ия парламент. Според него, партията на Бойко Борисов не желае да поеме отговорност и трансферира топката към другите.

" Виждам цялостната липса на геройство в ГЕРБ. В Бойко Борисов съответно. Пълна липса на всяка опция за вдишване на отговорност. Стигнаха до там да предложи служебното държавно управление да продължи да ръководи единствено, тъй като се чуди по какъв начин да оцапа другите. Резултатите са ясни - ГЕРБ е победител и той носи отговорност за сформиране на държавното управление. Той би трябвало да предложи държавно управление, което е ясно, че е на ГЕРБ. Което може да има по-малки сътрудници. Тези по-малки сътрудници са ясни. Хартиената коалиция, хората, с които гласоподаваха тези закони, които ни предизвикаха тези неуместни избори с всичките сбъркани протоколи. Хората, с които смъкнаха работещото държавно управление ", разяснява той в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Огромното предпочитание на ГЕРБ е да не поемат тази отговорност, а в случай че могат да оцапат някой различен. И какво в действителност се е случвало до момента - да си помислим кои са сътрудниците на ГЕРБ и какво е станало с тях. Меглена Кунева, Божо Лукарски - към този момент са навън от политическия живот. Единственият, който по някакъв метод остана от тогавашната ужасна коалиция с Реформаторския блок, е Радан Кънев, който ги напусна. Следващите сътрудници: Вътрешна македонска революционна организация взеха екзотичното решение да не се явяват на избори. Волен Сидеров, който е от партия Русофили, и Валери Симеонов. Това са сътрудниците на ГЕРБ ", напомни той.

" Изборът на ръководител на Народното събрание дава модела за избора на държавно управление по-късно. Аз виждам избори през през септември. Тази формула, която Асен Василев я предложи, тя е може би единствената допустима. Даже избори октомври, в действителност. С локалните дружно. Аз мисля,че някаква форма на държавно управление въпреки всичко ще има. 

Просто ГЕРБ оцапва всичко. Който се приближи до него, престава да съществува. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР