Журналистът от ”Биволъ” Димитър Стоянов е бил ограбен в района

...
Журналистът от ”Биволъ” Димитър Стоянов е бил ограбен в района
Коментари Харесай

Задигнаха флашка с разкрития по БарселонаГейт от Димитър Стоянов

Журналистът от ”Биволъ” Димитър Стоянов е бил ограбен в региона на столичния кв. ”Света Троица”, съобщи Фрогнюз. От него са били отмъкнати портмоне, в което е имало 60 лв., само че и флашка с копия от всички материали за новите разкрития по абсурда ”БарселонаГейт”.

Новината за това идва единствено няколко часа, откакто разледващият уебсайт оповести за неочакваната женитба на спряганата за държанка на премиера Бойко Борисов манекенка Борислава Йовчева. Според документ тя е сключила брак с хотелиера Йордан Христов.

Ето и разказът на Димитър Стоянов за отмъкнатата флашка:

Съвсем неотдавна се срещнах с мъж, който идеално покрива понятието „ олигарх “. Той е сполучлив приватизатор, от тези дето Иван Гешев не ги проверява, който печели публични поръчки и европейски планове. Човек, който е обект на следствие от непознати управляващи, поради присъединяване му е доста известна към този момент престъпна спекулация. Вълнуващо е да се опиташ да интервюираш обществена персона на публично място във връзка със случай от извънредно висок публичен интерес, обвързван с възможна политическа корупция и корист с обществени средства на българския и европейския поданик.

Попитах този господин по какъв начин вървят следствията против него, както и за връзките му с Бойко Борисов, от което той изпадна в гняв. Въпросите и споменаването на името на медията, която съставлявам, доведоха до ескалацията на негативните му страсти.

Както става най-често в такива случаи, господинът стартира първо да ме наскърбява, след това се опита да изтръгне телефона от ръцете ми, тъй като с него документирах първите мигове на познанството ни. Когато не съумя да ми отнеме телефона, което съгласно мен си е опит за обир, господинът продължи да сипе обиди против мен. В идващия миг овладя афекта си, смени внезапно тона и стартира „ другарски “ да кани мен и сътрудника ми, който навреме се беше появил на местопроизшествието, да пием кафе.

Когато отказахме и се обърнахме да си вървим, той потегли след нас и продължи да се разправя и да ни изяснява детайлности посред улицата. Когато сътрудника подвигна GoPro, с цел да го снима, той хвана конус, намиращ се пред колата му и потегли към него, само че за благополучие конусът беше обвързван с верига или въже за близка ограда. Слава Богу, след към десетина минути господинът уталожи „ поведенческите си особености “ и още веднъж последва сякаш „ другарски “ диалог, в който той ни убеждаваше какъв брой е готин у честен, само че в същото време с това ни описа (на мен и на втория свидетел) за присъединяване си в практики, които намирам за искрено корупционни. След края на срещата ни, юристите му и той самият, започнаха да ни притискат и заплашват със правосъдни каузи. Естествено, нищо извънредно.

Все още не сме решили по какъв начин да действаме с материалите, с които разполагаме, по този проблем. Но може би решението към този момент не е наше. Вчера, до момента в който правих мои каузи в региона на кв. Света Троица в София, от раницата ми изчезна кожен портфейл с 60 лв. вътре и с една 64 GB флашка, на която се намират копия от всички материали, с които разполагам по случая. Днес би трябвало да подам сигнал за тази кражба в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да се опитат да открият следил ли ме е някой и да бъде открита изчезналата флашка и парите ми. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР